ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

agias2Πρώτο κουδούνι σήμερα για τον αγιασμό στα Σχολεία της χώρας.  Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος παρέστη στον αγιασμό στο
1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο Γυμνάσιο και στο  6ο Νηπιαγωγείο όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Το μήνυμά του Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει:
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους καλή πρόοδο και προκοπή, δύναμη και υγεία.
Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Τόσο η Δημόσια παιδεία όσο και η τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττονται με μειώσεις πόρων, συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού. Ωστόσο εμείς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική αρχή  θέσαμε την αντιμετώπιση των πολλών συσσωρευμένων προβλημάτων στα σχολεία  σε στόχους άμεσης  προτεραιότητας.  
 Ένα χρόνο μετά, με οργανωμένη, επίμονη και αποτελεσματική δουλειά σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα καταγράψαμε και ιεραρχήσαμε τα προβλήματα και πετύχαμε να καλυφθούν οι πλέον σοβαρές και άμεσες ανάγκες των σχολείων, μερικές των οποίων εκκρεμούσαν χρόνια. 
Συνοπτικά:
Πετύχαμε την παραχώρηση χρήσης των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.(πρώην ΟΣΚ) και έτσι πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες  επισκευές και συντηρήσεις υποδομών και εξοπλισμού σε όλα τα  Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα Νηπιαγωγεία. Αναβαθμίσαμε αίθουσες διδασκαλίας, δημιουργήσαμε χώρους θεατρικών παραστάσεων, ανακαινίσαμε χώρους υγιεινής, βελτιώσαμε, αντικαταστήσαμε και προσθέσαμε εξοπλισμό, οργανώσαμε κατάλληλη τις εργασίες επισκευών και συντηρήσεων και πολλά άλλα.  
Προωθούμε τη δημοπράτηση του 14ου Νηπιαγωγείου, του 6ου Γυμνασίου και του 1ου ΕΠΑΛ (Λύκειο Μπαρμπίκα).
Πραγματοποιήσαμε απογευματινά προγράμματα άθλησης στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και Θεατρικής παιδείας από τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων. 
Έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας τόσο για να φτάσουν όλα ανεξαιρέτως τα Δημόσια σχολεία της πόλης να είναι αντάξια των παιδιών μας όσο και για να συνεχίσουμε τα σοβαρά βήματα που έχουμε κάνει στα θέματα νέας Σχολικής στέγης.  Είμαστε αποφασισμένοι να διανύσουμε αυτόν το δρόμο για να  συμβάλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί στην αναβάθμιση της Δημόσιας παιδείας,  εργαζόμενοι με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, στηριζόμενοι και στηρίζοντας τη σχολική κοινότητα με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της πόλης μας, γιατί όπως γράφει ο  ποιητής:                            Υπερασπίσου το παιδί
                                                                                    γιατί αν γλιτώσει το παιδί
                                                                                    υπάρχει ελπίδα.          
 
                                                                                                                                 Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
          
 
                                                                                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 
 agias1agias6
 
Ημ/νία Δημ/σης : 11/9/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software