Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Imittos aΜε βαθιά αίσθηση ευθύνης όσον αφορά στις αρμοδιότητες του Δήμου μας για την Πυροπροστασία του Υμηττού, ενημερώνω τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για το Σχέδιο του Δήμου για την πρόληψη πυρκαγιάς στο βουνό και διευκρινίζω εξαρχής ότι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
Έτσι, με βαθμό επικινδυνότητας 3, όπως ήταν την περασμένη Παρασκευή 17/7, οι εργάτες της Πολιτικής Προστασίας έκαναν καθαρισμό ξερών χόρτων σε Πάρκα και χώρους του Δήμου όπου υπάρχει επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς. Στις 3 μέρες που έχουν προσληφθεί έκαναν εργασίες αποψίλωσης στο Πάρκο Νεαπόλεως, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στον χώρο του Κινηματοθεάτρου και πέριξ του χώρου, όπως και στους χώρους πέριξ του 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου. Αμέσως μετά τον εμπρησμό στον Καρέα, μετέβησαν στα σημεία Πυροπροφύλαξης (Λόφος Τσακού, Πάρκο Γραβιάς και Μοναστήρι Αϊ-Γιάννη) όπου εναλλάσονται σε βάρδιες όλο το Σαββατοκύριακο 18 και 19/7 με βαθμό επικινδυνότητας πλέον 4. Διευκρινίζω ότι τα επιλεγμένα σημεία φυλλάσονται σε βαθμό επικινδυνότητας 4. Παράλληλα, το 5τονο Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας ήταν την Παρασκευή στο Μοναστήρι και το μικρό Πυροσβεστικό των 500 λίτρων στον Λόφο Τσακού.
Από την αρχή της επιφυλακής η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Στέλλα Ψύλλα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και οι εργάτες Πολιτικής Προστασίας υπηρέτησαν, ο καθένας από τον τομέα ευθύνης του, το Σχέδιο Πυροπροστασίας, σε στενή συνεργασία με τους εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού). Ενημερώνω, παράλληλα, ότι ο Δήμος μας διαθέτει όχημα που λειτουργεί ως 5τονη υδροφόρα και λίαν συντόμως θα αποκτήσει και δεύτερο με εργασία του Συνεργείου του Τμήματος Καθαριότητας, μετά από άγονο Διαγωνισμό και με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση του Προϋπολογισμού.
Τέλος, ενημερώνω ότι ο ίδιος προσωπικά έχω την επίβλεψη όλου του Σχεδίου Πυροπροστασίας, από την Παρασκευή το μεσημέρι, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ημ/νία Δημ/σης : 20/7/2015

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software