Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

joropo4Μια ξεχωριστή συναυλία παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής  με το διάσημο συγκρότημα Ensamble Jirahara,
που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας  και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, έγινε χθες Τετάρτη 8 Ιουλίου στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης. Η συναυλία ήταν η πρώτη στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας της Βενεζουέλας (8–14/7) στην Ελλάδα που έχει σκοπό τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Το συγκρότημα Ensamble Jirahara, που απαρτίζεται από δύο διάσημους καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, την Μαρία Φερνάντα Γκονσάλες και τον Άλεξ Ντανιέλ Βάργας, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κονσέρτο «Μονοπάτια Χορόπο από τη Βενεζουέλα» το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της βενεζουελάνικης παραδοσιακής μουσικής, όπως τις «κόπλας» (στίχοι σύντομων τραγουδιών) και τα μουσικά όργανα μπαντόλα (bandola), κουάτρο (cuatro) και μαράκας (maracas), συνδυασμένα στο χορόπο (joropo), τον πλέον χαρακτηριστικό χορό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενεζουέλας. 

joropo3Τους Βενεζουελάνους καλλιτέχνες διαδέχθηκαν στη σκηνή οι Μαρία Ρεμπούτσικα (τραγούδι και βιολί) και Ευαγγελία Μιχαηλίδου (πιάνο) που ολοκλήρωσαν την εκδήλωση. 

Το κοινό της πόλης μας γέμισε το θεατράκι του 2ου Γυμνασίου και χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες.
Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρώτος Γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας Ernesto Bordier και ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, παραβρέθηκαν επίσης  οι Πρώτοι Γραμματείς της Πρεσβείας Hasdiris Quintana και José Manuel Ibirma, οι Αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη και  Κ. Χατζηανδρέου, οι Δημ. Σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη και Δ. Κονταξής όπως  και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού  Π. Γκόνης.
 
joropo2joropo1
 
 
Ημ/νία Δημ/σης : 9/7/2015

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software