Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 210-60.19.436

greek flag english

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΟΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ANZAC»

anzac 6Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου-Οι σιωπηλοί ήρωες των ANZAC» διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και Περιφερειακό Τμήμα Χορού του Λυκείου Ελληνίδωντης Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 27 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Το «Ποτέ πια πόλεμος» και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών  ήταν διάχυτα στην ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, που άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και της  Γενικής Γραμματέως του Λυκείου Ελληνίδων Ιουλίας Αρεταίου.  

Για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες που προκάλεσε, για το ρόλο της γυναίκας σε αυτόν, για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που έχασαν την ζωή ή τραυματίστηκαν τα πεδία των μαχών της Καλλίπολης. τις ηρωίδες νοσοκόμες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους περιθάλποντας τους και για την συγκλονιστική συμπαράσταση των κατοίκων της Λήμνου, όπου είχε εγκατασταθεί το Νοσοκομείο των (ANZAC) μίλησαν οι JohnGriffin, Πρέσβης της Αυστραλίας  στην Ελλάδα, Νίκος Νικολούδης, Ιστορικός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου, Θεόδωρος Μπελίτσος, Καθηγητής-Συγγραφέας και Αντώνης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λημνίων.

Μεταξύ των ομιλιών και στο  κλείσιμο παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα Λύκεια Ελληνίδων Σίδνεϋ και Αθηνών.

Στην εκδήλωση που συντόνισε και παρουσίασε η Φιλόλογος Μ. Μουχτούρη παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας στην Αθήνα Κων/νος Κοτσιλίνης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ν. Κανελλόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς ο Αρχιμανδρίτης Διον. Κατερίνας, ο Αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Κονταξής και  Ευπρ. Καψοκεφάλου, πρόεδροι Συλλόγωνκ.α.

 anzac 4

 Ημ/νία Δημ/σης : 29/6/2015

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software