Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

lfr

Δεύτερη συνάντηση  με τη Διοίκηση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά»  (LycéeFrancohelléniqueEugèneDelacroix”) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10-02-2015 στον χώρο του Δημαρχείου μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή της Σχολής M. BernardLuyckx.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση των δύο χώρων πρασίνου που βρίσκονται έναντι της κύριας εισόδου της σχολής και κυρίως η αποσαφήνιση της διαδικασίας έγκρισης των εργασιών που απαιτούνται, (καθώς οι δύο χώροι υπόκεινται σε ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς), με τελικό στόχο  να δημιουργηθούν εκεί με ανάπλαση, περιοχές για στάση και αναψυχή με παράλληλη διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα τους.
Υπενθυμίζουμε ότι χάρη στις ενέργειες του Δήμου και το χαρακτηρισμό των χώρων ως κοινόχρηστων χώρων πρασίνου το 2002, αποτράπηκε η εκποίησή τους από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που είναι ο κύριος των οικοπέδων.

Για την Ελληνογαλλική Σχολή και τους μαθητές της η διαμόρφωση των δύο ελεύθερων χώρων πρασίνου έχει μεγάλη σημασία καθώς μπορεί να συμβάλει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας με τους κατοίκους της γειτονιάς και προς τούτο έχει ήδη καταθέσει δύο αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Η συζήτηση έκλεισε με συμφωνία για  επόμενη συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Γενικός Διευθυντής εξέφρασε παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του  για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τη Δημοτική Αρχή από τις πρώτες κιόλας μέρες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο πολιτιστικό όπου τα αποτελέσματα των πρώτων προσπαθειών έχουν ήδη φανεί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος, η Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισ. Πετσατώδη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Αλεξ. Παλαμάρη, ενώ τη Διοίκηση της Σχολής εκπροσώπησαν εκτός του Γενικού Διευθυντή Μ. BernardLuyckx, ο Οικονομικός Διευθυντής Μ. Bernard Blondin, η Διευθύντριατου Ελληνικού Τμήματος κ. Ζωή Πολυμεροπούλου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων κ. Μάρη Λαυρεντιάδου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Mme Irène Sanchez.

 

Ημ/νία Δημ/σης : 13/2/2015

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software