ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

politexneio

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίαση του στις 12-11-2014, τιμώντας την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Αντιδικτατορικό αγώνα,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου που έχουν «ενδυθεί εις το διηνεκές με την αίγλη της αθανασίας» (Σιμωνίδης).

Να αποδώσει τιμή σε όσους στήριξαν και δεν καπηλεύτηκαν την κορυφαία εκδήλωση του ελληνικού λαού κατά της επαίσχυντης δικτατορίας.

 Να μεταφέρει το μήνυμα ότι σήμερα, στην εποχή των σύγχρονων δημοσιονομικών πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ένα μάθημα ενάντια στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και την υποταγή. Είναι ένα μάθημα ότι, όταν ο λαός θέλει, μπορεί να αντισταθεί και να μεγαλουργήσει.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια της ώριμης ανάγκης και της οργής του λαού μας. Δεν ήταν μόνο πολιτική επιλογή, αλλά ηθική υποχρέωση και πράξη πατριωτισμού, όπως προβλέπονταν στο άρθρο 114 του καταλυθέντος Συντάγματος. Το πολυτεχνείο σηματοδότησε τότε και για πάντα τις διεκδικήσεις για τα ιδεώδη της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παιδείας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, ενώ η ζοφερή πραγματικότητα το καθιστά σήμερα αιώνιο σύμβολο της ελληνικής αντίστασης, φάρο και οδηγό του σύγχρονου χειμαζόμενου Ελληνισμού.

Καλούμε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την 41η Επέτειο της Εξέγερσης, που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με την πορεία στη Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ημ/νία Δημ/σης : 14/11/2014

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software