Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

ΟΑΑΠ: Παρέμβαση του προέδρου του ΟΑΑΠ Γιάννη Σερκεδάκη στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης της 6ης/12/2019

Το 2020 ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ) συμπληρώνει 26 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας!

Όλα αυτά τα χρόνια διακαής πόθος των φίλων του Τένις, του Διοικητικού Συμβουλίου και των Αθλητών του Ομίλου είναι η απόκτηση έδρας στην πόλη μας η οποία για διάφορους μην κατανοητούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να δημιουργηθεί, αν και η κατασκευή των γηπέδων τένις είναι η πιο μη δαπανηρή επενδύσει σε σχέση με τα άλλα αθλήματα που χρειάζονται κλειστά γήπεδα, θέρμανση και ψύξη, φύλακες κ.λπ. Επιτέλους να δημιουργηθεί στην πόλη μας ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που τόσο έχει ανάγκη μία πόλη 100.000 και πλέον κατοίκων.

Όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ενώ κατανοούσαν το πρόβλημα δεν προχώρησαν στην υλοποίηση του. Τώρα ήρθε η ώρα!

Το άθλημα του τένις στην Αγία Παρασκευή έχει γνωρίσει πρωτοφανή άνθιση και η περί τους 3000 πολίτες που ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα περιμένουν εναγωνίως την υλοποίηση της δέσμευσης για μία έδρα στην Αγία Παρασκευή ώστε να μπορούν και οι συμπολίτες μας να θαυμάζουν τα επιτεύγματα του αθλήματος στην πόλη μας!

Έδρα που διαθέτουν όλοι οι άλλοι Σύλλογοι της πόλης πλην του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής!

Ο σύλλογος μας έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό εντάσσοντας αθλητές του Ομίλου στις Εθνικές ομάδες της χώρας Με παράλληλη συμμετοχή των Αθλητών του Ομίλου σε όλα τα πρωταθλήματα Εθνικά και μη της χώρας.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης διοργανώνοντας αρκετές ημερίδες με θέματα όπως:

Τένις και Υγεία:
Τομέας πρόληψης, Ενεργητική επίδραση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες(Από έξι έως 86 ετών!), δια βίου άσκηση, Εξοικονόμηση πόρων από την υγεία.

Τένις και πράσινη ανάπτυξη:
Χωροθέτηση εγκαταστάσεων στον αστικό ιστό και στα περιαστικά δάση,
Κλίμακες Αθλητικών κέντρων με βάση τον πληθυσμό,
Υποδομές με βάση τις γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητας.

Οργάνωση Αντισφαίρισης
Μαθητές – αθλητές, πολίτες – βετεράνοι, Διοργάνωση παιχνιδιών – τουρνουά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες όλο το χρόνο. Σεμινάρια ψυχολογικών δεξιοτήτων για γονείς και αθλητές, εξειδικευμένα Camp για αθλητές υψηλού επιπέδου.

Μια πρόσφατη πρωτοβουλία στα πλαίσια της Κοινωνικής Προσφοράς, δια μέσου του Προέδρου του Ομίλου Γιάννη Σερκεδάκη, είναι η δημιουργία Σχεδίου παροχής πλήρως εξατομικευμένης φοίτησης-μαθητείας, μαθητών-αθλητών υψηλών επιδόσεων, μέσω της δημιουργίας Κόμβου Έρευνας και Καινοτομίας, για την υποστήριξη ευέλικτων, χωρίς αποκλεισμούς μορφών εξ αποστάσεως σχολικής εκπαίδευσης.

Για τις ανάγκες του έργου θα αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως γυμνασίου (Open Greek school )στην οποία θα ανέβουν όλα τα μαθήματα ηλεκτρονικά και θα προτείνεται μια σύγχρονη μεθοδολογία διδασκαλίας των μαθημάτων προσαρμοσμένη στις προκλήσεις που τίθενται από την Διεθνή «Ατζέντα για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030.

Σε κάθε μάθημα θα ενταχθούν ήδη υπάρχοντα εργαλεία που υπάρχουν στο Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας που ( Π.Χ. Φωτόδεντρο ) ή και αυτά που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια του προτεινόμενο έργου.

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής και την συνηγορία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η συγκρότηση της ομάδας αποτελείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και τους Καθηγητές:
Μαρία Μπακατσάκη, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης ΕΔΙΠ με διεθνή πιστοποίηση στη «Σχεδίαση online Μαθημάτων (Course Creator)στο Moudle και ο Λεωνίδας Ζαμπετάκης επίκουρος καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Την ομάδα συμπληρώνει το ΙΕΠ ( Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)του Υπουργείου Παιδείας στον server του οποίου θα εγκατασταθεί η πλατφόρμα και θα συντονίζεται το έργο.

Είναι μία καινοτομία που οδηγεί στο μέλλον και θα εξυπηρετήσει εκτός από τους αθλητές και άλλες κοινωνικές ομάδες (Απόδημοι, ΑμεΑ, απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές ορεινά χωριά, νησιά κ.λπ.) σε δεύτερο χρόνο.

Ελπίζουμε και στον Δήμο μας να υπάρξουν κοινές δράσεις, στοχεύοντας πάντα στην ποιοτική προσφορά στους δημότες μας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Σερκεδάκης

Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software