ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα του Ψηφίσματος της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων για τα μεγάλα προβλήματα της σχολικής στέγης στην πόλη μας και την επιτακτική ανάγκη απόκτησης του ΟΤ 119 για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός Νηπιαγωγείου.

Μετά από συζήτηση δύο ωρών, το σώμα του Δημοτικού Συμβούλιου έκανε ομόφωνα δεκτό  το Ψήφισμά μας.

Στη συνεδρίαση αυτή, καθοριστική ήταν η μαζική παρουσία

• των Συλλόγων μας και των γονέων από τα σχολεία της πόλης μας που ήρθαν να ενώσουν μαζί μας τις φωνές τους και την αγωνία τους για την κατάσταση των σχολείων της πόλης μας
  • του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Περικλής", ο οποίος δήλωσε την συμπαράστασή του στο μείζον θέμα της σχολικής στέγης
  • του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσακού, ο οποίος είναι  αρωγός στα κρίσιμα θέματα που αφορούν στα σχολεία της πόλης και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας
  • του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών , ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα μας για την απόκτηση του οικοπέδου και την ανέγερση του νέου σχολείου
  • των παλαιότερων μελών της ‘Ένωσης που γνωρίζουν ένα προς ένα τα προβλήματα των σχολείων και δεν σταματούν ποτέ να αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο

Το γονεϊκό κίνημα με τη δυναμική του παρουσία  έκανε σαφές ότι  δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις ανάγκες των παιδιών για νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια.

Η συγκέντρωση της 30ης Οκτωβρίου  με τη μαζικότητα και τη δυναμική που είχε, μας έδωσε τη δύναμη και τη βεβαιότητα ότι   το γονεϊκό κίνημα είναι εδώ και είναι έτοιμο να δώσει όποια μάχη χρειαστεί για να στηρίξει τα παιδιά  και το Δημόσιο Σχολείο.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι σε ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ μέχρι να ανοίξει η πόρτα του 12ου Δημοτικού και να ξαναγεμίσει το προαύλιο του παιδιά.

Επειδή το «χρωστάμε»…

— στα παιδιά που σήμερα φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας αλλά και
— στις μελλοντικές γενιές που έρχονται…

Αγ. Παρασκευή, Νοέμβριος 2019