«Περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη ζωή σε άλλους πλανήτες»

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
«Περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη ζωή σε άλλους πλανήτες»

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, διοργανώθηκε Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με τίτλο «Περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη ζωή σε άλλους πλανήτες», στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής, για 30 εκπαιδευτικούς της Αττικής.

Στο Σεμινάριο υλοποιήθηκαν τέσσερα εργαστήρια με απλά υλικά, που οι ίδιοι/ες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επαναλάβουν στις τάξεις τους, με βασικό θέμα το ιδιαίτερα πρωτοποριακό και διεπιστημονικό αντικείμενο τηςΑστροβιολογίας*.

astroviologia800

Το σεμινάριο αυτό διοργανώθηκε πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κας Βαρβάρας Πετρίδου M.Sc.,σε συνεργασία με την Εθνική Συντονίστρια για τη Διάχυση της Αστρονομίας Δρ Μαργαρίτα Μεταξά της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), και την ομάδα εργασίας ΝΑSE της IAU,μέσω της Προέδρου της, Dr Rosa Maria Ross Ferre, υπό την Αιγίδα της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής. Έγινε σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. (δια του
Διευθυντού κου Κωνσταντίνου Ντάβου) και με τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Το Σεμινάριο προλόγισαν, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών, Δρ Ιωάννης Αργυρός και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ Σπύρος Βασιλάκος.

astroviologia801

*Η Αστροβιολογία είναι μια καινούργια σχετικά επιστήμη που μελετά τη προέλευση, την εξέλιξη, τον τρόπο που εξαπλώθηκε, αλλά και το μέλλον της ζωής στο Σύμπαν. Προσφέρει μια κρίσιμη ευκαιρία για να εκπαιδευτεί και να εμπνευστεί η επόμενη γενιά των επιστημόνων, των τεχνικών και των ενημερωμένων πολιτών, τονίζοντας το μοναδικό περιβάλλον που έχουμε και πρέπει να προφυλάξουμε στον Πλανήτη μας.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software