ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2022

| Νέα Συλλόγων-Φορέων
ΓΙΟΡΤΗ  ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ   2022

Το  Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στην κεντρική  πλατεία της Αγίας Παρασκευής,  πραγματοποιήθηκε  με  μεγάλη  επιτυχία η Γιορτή Τσικουδιάς.  Ο Σύλλογός μας,  για άλλη μια φορά, έδωσε την ευκαιρία  σε πολλούς  συμπατριώτες μας αλλά και σε πολλούς φίλους της Κρήτης να διασκεδάσουν  πίνοντας τσικουδιά και δοκιμάζοντας  παραδοσιακά  εδέσματα,  μέχρι τις πρώτες πρωϊνές  ώρες.

Στην εκδήλωση  συμμετείχε πλήθος κόσμου,  πολλά από τα μέλη του Συλλόγου μας και παράγοντες  της τοπικής κοινωνίας όπως, ο Αντιπερειφερειάρχης Αττικής  κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος,  η Αντιδήμαρχος και  Αναπληρωτής Δημάρχου  κ. Ελένη Δάβαρη, ο Αντιδήμαρχος  Διοίκησης  Γιάννης Αργυρός,  οι Αντιδήμαρχοι  κ. Βασίλης Σάρκουλας, κ. Νικόλαος Ζόμπολας,  κ. Τιμολέων Κωστόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Δημοτικοί  Σύμβουλοι  κ.  Γιάννης Μυλωνάκης  και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης,  ο εκπρόσωπος του κ. Γιώργου Οικονόμου από την παράταξη Νέα Αρχή  κ. Αναστάσιος  Μουρίκης,  οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι,  κ. Δημήτρης  Κονταξής,  κ. Μαργαρίτα Δημητρίου- Καβρουδάκη,  κ. Αϊδίνη  Σοφία, κ. Γκιόκα Τερψιχόρη , κ. Άννα Γάκη, ο πρόεδρος του  ΠΑΟΔΑΠ  κ. Σπύρος Παπασπύρος,  η αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ  και ειδική σύμβουλος του Δημάρχου  Μάνια Βλαχογιάννη,  ενώ χαιρετισμό  έστειλαν,  ο επικεφαλής της παράταξης ‘Νίκη των Πολιτών’ κ. Γιάννης Σταθόπουλος  και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κων/νος Τσιαμπάς.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους η τέως Υπουργός και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ  κ. Μιλένα  Αποστολάκη,  ο  Γραμματέας  επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος  κ. Παναγιώτης Βλάχος,  ο  Πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. κ. Δημήτρης Αλεφαντής, ο Γραμματέας τοπικής οργάνωσης του  ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος  Ν.Δ. κ. Χρήστος Σούλης,   ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλης  Πατεράκης,  η Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Χαρά Κουρτικάκη, τα μέλη του  Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως  κ.  Κωνσταντίνος  Βγόντζας  και  κ. Χρυσή  Σπανάκη,  οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Παγκρητίου  Ενώσεως  κ. Γιώργος  Πετράκης  και  κ. Ρένα  Βασιλάκη,  ο Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ  και π.Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Αντώνης Δουκιαντζάκης,  ο τ. Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Κώστας Ξυλούρης,  ο Ιδρυτής του Ιστορικού Λαογραφικού  Οικομουσείου Αιγάλεω και Πρόεδρος Π.Σ. Ιεραπετριτών κ. Γιάννης Περράκης,  ο τ. Αντιπρόεδρος του  Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους κ. Νικόλαος Μουδάτσος,  ο τ. Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Πρόεδρος Κρητών Αμαρουσίου κ. Κώστας Κανελλάκης,  ο τ. Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. κ. Γιάννης  Καραγιαννάκης,  οι πρώην Πρόεδροι  του  Συλλόγου μας κ. Αδαμάντιος Κρασανάκης,  Μανώλης Βαλυράκης και  Αγγελική  Στρατάκη,  οι Πρόεδροι των Κρητικών  Συλλόγων,  Παλλήνης- Γλυκών Νερών  Μαρία Κακουλάκη,  Γέρακα Ευτυχία  Μελεσσανάκη,  Ραφήνας –Πικερμίου Δημήτρης  Κατσουλάκης,  Αρτέμιδας  Μανώλης Βασιλάκης,  Νέας Μάκρης  Ρόζα  Αγκυσουλάκη,  Λαυρίου  Ειρήνη  Κυριακάκη,  Παπάγου- Χολαργού  Κώστας  Καπετανάκης,  από το Συλλόγου  Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη ο Χάρης Αλεξανδράκης,  η  Πρόεδρος του  Συλλόγου Αρκάδων  Τζία Πριόβολου- Κανελλάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Τσακού  κ. Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου « Η Αλληλεγγύη» Βασίλης Σαββίδης,  ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Χοροταξιδευτών Μάκης Βαληλής, η Πρόεδρος των Ρουμελιωτών κ. Αγγελική Σκοτίδα, η Γραμματέας του Πανελλήνιου  Γυμναστικού  Συλλόγου κ. Νικολέττα Μπελεχρή  και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ομοσπονδίας  Θεσσαλικών  Σωματείων  κ.  Αντωνοπούλου- Πανάγου  Ηλέκτρα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η υπεύθυνη  Πολιτιστικού Ελευθερία Ξηρουχάκη,  με μιά σύντομη αναφορά  στην περιγραφή του εθίμου που τηρείται από πολύ παλιά σε ολόκληρη την Κρήτη κατά την παραγωγή της τσικουδιάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα  Θεοδωράκη, η οποία  καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε για την τόσο μεγάλη συμμετοχή  σε αυτή την υπέροχη γιορτή  και επεσήμανε  το σημαντικό ρόλο που κατέχει η τσικουδιά  στη ζωή των Κρητικών. 

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και όλους τους χορηγούς για την ευγενική  χορηγία τους, τον Μανώλη Καλλονάκη για τον αποτελεσματικό  συντονισμό των εργασιών,  τους συνεργάτες της στη Συντονιστική Επιτροπή,  ανεξαιρέτως όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και κάλεσε στο  βήμα για  ένα σύντομο χαιρετισμό τον  Αντιπερειφερειάρχη  κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο,   με  επόμενη την Αντιδήμαρχο  Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ελένη Δάβαρη.

Την διασκέδαση είχε αναλάβει το καλλιτεχνικό συγκρότημα του εξαίρετου στη λύρα Γιώργου Γλυκοκόκαλου, που ενθουσίασε και ξεσήκωσε σε ένα ατελείωτο γλέντι μικρούς- μεγάλους και χάρισε σε όλους μια αξέχαστη σε τραγούδια και χορούς βραδιά. Φιλική συμμετοχή στο έντεχνο κρητικό τραγούδι από το μέλος του Συλλόγου μας κ. Ελευθερία  Βλάσση. 

Το γλέντι ξεκίνησε  με το χορευτικό μας συγκρότημα  σε μια άψογη παρουσίαση των Κρητικών  χορών υπό την επίβλεψη των χαρισματικών  χοροδιδασκάλων Γιώργου και Γιάννη Μεγαλακάκη, οι οποίοι στη συνέχεια  με τις χορευτικές τους δεξιότητες,  απέσπασαν θερμά  χειροκροτήματα  από το κοινό.



                                           Η  Πρόεδρος               Η Γραμματέας  

    

                                  Αικατερίνη  Θεοδωράκη     Στέλλα  Αξελού

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software