Συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024», στον Υμηττό

| Νέα του Δήμου
Συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024», στον Υμηττό

Γιάννης Μυλωνάκης: « Η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία είναι τα «κλειδιά» για την αποτελεσματικότερη θωράκιση του πρασίνου της πόλης μας»

Την εντυπωσιακή άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς «ΑΙΝΕΙΑΣ 2024» η ο οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Υμηττό υπό τη διοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης.

Παρόντες ήταν  και ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου  Αγίας Παρασκευής Μάκης Τάρλας.

Από την πλευρά της Περιφέρειας παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη,  η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Πασσάς.   

Ειδικότερα η άσκηση η οποία ολοκληρώθηκε  με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού των Φιλοσόφων με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παιανίας, της Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΥ, του Ερυθρού Σταυρού, του Σωματείου Εθελοντών Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων. Στόχος της άσκησης η οποία είχε προληπτικό χαρακτήρα, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το σεναριακό σχεδιασμό της άσκησης προκλήθηκε πυρκαγιά στη χαράδρα και ακολούθως συντονίστηκαν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, με την συμμετοχή και εναέριων μέσων για την άμεση αντιμετώπισή της προτού επεκταθεί περαιτέρω.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Μυλωνάκης συνεχάρη τόσο την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής όσο και όλους τους φορείς που συμμετείχαν επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

« Όλοι οι παρόντες που παρακολουθήσαμε  την άσκηση δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στο επίπεδο αντιμετώπισης ενός έκτακτου φαινομένου όπως είναι η πυρκαγιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επιτυχημένη συμμετοχή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας καθώς πιστεύω πως τα «κλειδιά» για την αποτελεσματικότερη προστασία του Υμηττού μας, ενός από τα πιο πράσινα σημεία της Αττικής, είναι η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία. Εμείς  ως Δήμος ήδη έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε τις προληπτικές δράσεις, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Η κλιματική κρίση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία του Υμηττού μας».

PHOTO 2024 04 05 14 24 44 2 

PHOTO 2024 04 05 14 24 45

 

IMG 6660

IMG 6622

IMG 6553

IMG 6575

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software