Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με αθλητικά σωματεία της πόλης

| Νέα του Δήμου
Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με  αθλητικά σωματεία της πόλης

Γ. Μυλωνάκης: «Σας θέλουμε συνεργάτες και συμμάχους με στόχο περισσότερο αθλητισμό για περισσότερους πολίτες»
Τη βούληση του να χτιστεί μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση της αθλητικής ταυτότητας της πόλης διαμήνυσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης προς τα αθλητική σωματεία της πόλης, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης που πραγματοποίησε μαζί τους στο Δημαρχείο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Ευεξίας, και Ενεργού τρόπου Ζωής Πέτρος Διακογιάννης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Κάκκος.

«Για εμάς ο αθλητισμός στην πόλη μας στηρίζεται σε 3 πυλώνες. Στον Δήμο, στα Σωματεία και στα Σχολεία» υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάκης και επισήμανε πως στόχος είναι η ανάπτυξης μίας στοχευμένης στρατηγικής, πενταετούς διάρκειας, με στόχο «ποιοτικότερο και περισσότερο αθλητισμό, για περισσότερους πολίτες». Στη συνέχεια και αφού τόνισε την έμφαση που δίνει η δημοτική αρχή στην άθληση και την ευεξία τους κάλεσε να διαμορφώσουν από κοινού ένα επιχειρησιακό σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση. «Θέλουμε τη συνεργασία σας. Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων λειτουργώντας αξιοκρατικά, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες μας» ανέφερε και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Αγία Παρασκευή μπορεί να αποτελέσει μία πόλη-υπόδειγμα αθλητικής ανάπτυξης.

1

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων προσδιόρισαν τις ανάγκες που υπάρχουν εστιάζοντας στην έλλειψη υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και στη σημασία αξιοποίησης των αύλειων χώρων των σχολείων.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τα προβλήματα και δεσμεύθηκε πως θα δώσει έμφαση στη διεκδίκηση πόρων για την αξιοποίηση υπαρχόντων αλλά και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, ενώ όπως σημείωσε η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων των σχολείων για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι στον άμεσο σχεδιασμό του ο οποίος, όπως ανέφερε, θα ενσωματώσει και τις δικές τους προτάσεις.