Μήνυμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

| Νέα του Δήμου
Μήνυμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη  για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τιμούμε σήμερα το σύνθετο ρόλο της γυναίκας. Της μητέρας, της κόρης, της εργαζόμενης, της συζύγου, της συντρόφου.

Παράλληλα είναι μία ημέρα μνήμης και απολογισμού των κατακτήσεων των γυναικών, αλλά και μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να σταματήσει ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων.

Αποτελεί πεποίθηση μου πως η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας, καθώς η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού.

Ωστόσο με αφορμή την ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας, η σημερινή μέρα είναι και μία ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τη δέσμευση μας πως δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου καμία γυναίκα να μην πέφτει θύμα κακοποίησης. Οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και να τις στηρίξουμε, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ως Δήμος Αγίας Παρασκευής θα εργαστούμε για την προώθηση πολιτικών ισότητας αλλά και για τη διευκόλυνση της ζωής των γυναικών που καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον πολλαπλό ρόλο τους.

Γιατί οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και όχι μπροστά τους. Τιμώντας την προσφορά τους όχι μία φορά τον χρόνο, αλλά κάθε μέρα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software