Ενημέρωση σχετικά με τον οδοφωτισμό και την καθυστέρηση αντικατάστασης λαμπτήρων

| Νέα του Δήμου
Ενημέρωση σχετικά με τον οδοφωτισμό και την καθυστέρηση αντικατάστασης λαμπτήρων

Γιάννης Μυλωνάκης: «Θα εκσυγχρονίσουμε το δίκτυο φωτισμού με νέα σύγχρονα και μη ενεργοβόρα φωτιστικά»

Η νέα δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούν σε οδηγούς και πεζούς οι συχνές βλάβες των φωτιστικών θα προχωρήσει άμεσα στη σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού από νέα σύγχρονα και μη ενεργοβόρα φωτιστικά τύπου led.

Πρόκειται για μία προτεραιότητα της νέας διοίκησης με στόχο αφενός την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και αφετέρου τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και την εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα φωτισμού και δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο συχνών βλαβών, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Διευκρινίζεται πως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αντικατάσταση των φθαρμένων λαμπτήρων οφείλονται σε δύο λόγους.

  • Πρώτον εξαιτίας της μη ψήφισης του προϋπολογισμού από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τον περασμένο Νοέμβριο, ως όφειλε, η νέα δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή δεν δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε δαπάνη, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας νέων λαμπτήρων και φωτιστικών.
  • Δεύτερον τη δεδομένη στιγμή ο Δήμος διαθέτει μόνο έναν ηλεκτρολόγο για την επισκευή των βλαβών και την αντικατάσταση λαμπτήρων και μόνον έναν γερανό, που απαιτείται για τη διαδικασία, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software