H ενημέρωση των πολιτών για την πραγματικότητα, δεν είναι «λαϊκισμός» αλλά σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα

| Νέα του Δήμου
H ενημέρωση των πολιτών για την πραγματικότητα, δεν είναι «λαϊκισμός» αλλά σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα

Με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επισημαίνει τα εξής: 

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης «Αγία Παρασκευή, η πόλη μας», η οποία εγκαλεί τη νέα δημοτική αρχή γιατί δήθεν ψάχνει δικαιολογίες για να μην εφαρμόσει το πρόγραμμα της, κατηγορώντας την παράλληλα για «παρελθοντολογία» και «λαϊκισμό».

Μάλιστα η παράταξη των κυρίων Σάρκουλα και Ζορμπά ξεχνώντας προφανώς πως ήταν αυτή που διοίκησε το Δήμο τα τελευταία 4 χρόνια, διερωτάται γιατί ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, σχολιάζοντας το πλήθος των εκκρεμοτήτων και των ανοικτών μετώπων που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τόνισε πως το πρόγραμμα του θα υλοποιηθεί βήμα βήμα και ανάλογα με τα οικονομικά περιθώρια του Δήμου.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους λοιπόν υπενθυμίζουμε στην  παράταξη των κυρίων Σάρκουλα και Ζορμπά ότι:

  • Δεν εκπλήρωσε την κορυφαία υποχρέωση που είχε ως απερχόμενη δημοτική αρχή, να ψηφίσει το προϋπολογισμό από τον περασμένο Νοέμβριο, ως όφειλε, αφήνοντας έναν Δήμο που δεν μπορούσε να λειτουργήσει ούτε στα στοιχειώδη.
  • Άφησε κληρονομιά στη νέα δημοτική αρχή 3 αγωγές (Δημαρχείο, αμαξοστάσιο, Γιαβάσειο), απεντάξεις προγραμμάτων και έργων, απλήρωτα τιμολόγια σε ΔΕΚΟ, ακίνητα που δεν έχουν συμβόλαια μίσθωσης αλλά και έργα «φαντάσματα» όπως το κολυμβητήριο και το Δημαρχείο.
  • Δεν ενημέρωσε τη νέα δημοτική αρχή, ως όφειλε, για δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν ασφυκτικές προθεσμίες και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου.

Αυτά δεν είναι «παρελθοντολογία» αλλά προβλήματα που η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει «εδώ και τώρα», χωρίς χρονοτριβές. Για τη νέα δημοτική αρχή η στρατηγική επιλογή να ενημερώνει τους πολίτες για την πραγματικότητα, δεν είναι «λαϊκισμός» αλλά σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα. 

Καταλήγοντας και για να διαλυθεί κάθε ίχνος ανησυχίας που μπορεί να έχει η παράταξη «Αγία Παρασκευή, η πόλη μας» για το αν η νέα δημοτική αρχή θα φανεί «αντάξια» της εντολής που της έδωσαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής υπογραμμίζεται πως:

  • Σε ορίζοντα πενταετίας οιπροεκλογικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής, σταδιακά θα γίνουν πράξη. Σύντομα θα πάμε στην 1η αναμόρφωση και βήμα-βήμα, αφού αποτυπωθεί πλήρως η υπάρχουσα κατάσταση, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος της έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
  • Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου και για να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για ισχυρισμούς περί αυθαίρετων συμπερασμάτων, η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο με αξιόπιστο και ανεξάρτητο ελεγκτικό οργανισμό, με στόχο όλοι οι έλεγχοι να γίνουν σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Επισημαίνεται δε πως ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν θα γίνει μόνο για τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα γίνεται και για όλες τις  επόμενες.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software