Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ «Οι Τέχνες Ανταμώνουν στον Κήπο Ιόλα»

| Νέα του Δήμου
Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ «Οι Τέχνες Ανταμώνουν στον Κήπο Ιόλα»

Για τρεις ολόκληρες ημέρες, στον κήπο του εμβληματικού οικήματος της πόλης μας, όπου μεγαλούργησε ο σπουδαίος Αλέξανδρος Ιόλας, πραγματοποιήθηκε σειρά μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, αλλά και εκθέσεις εικαστικών από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες,  υπό το βλέμμα εκατοντάδων συμπολιτών μας που έδωσαν το παρών.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για μία ακόμα απέδειξε τις πολιτιστικές του ευαισθησίες οργανώνοντας ένα σπουδαίο Φεστιβάλ, το οποίο στόχο έχει να γίνει θεσμός και σε μερικά χρόνια να φιλοξενείται στην ανακαινισμένη βίλα Ιόλα η οποία θα αποτελέσει ένα τεράστιο πνευματικό κέντρο όχι μόνο της πόλη μας, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, δήλωσε: «Ανοίξαμε και φέτος τις πόρτες της βίλας Ιόλα έτσι ώστε ο κόσμος να έρθει, να την επισκεφτεί και να νιώσει ακόμα πιο οικεία με αυτήν την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Από πέρσι είχαμε υποσχεθεί πως η ανάπλαση θα ξεκινήσει άμεσα και ο χώρος θα πάρει την εικόνα που του αρμόζει. Ήδη η τεχνική εταιρεία  εργάζεται πυρετωδώς και όλοι μας ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε στην Αγία Παρασκευής μας ένα Κέντρο Πολιτισμού διεθνούς εμβέλειας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την παρουσίαση αυτού του εξαιρετικού πολιτιστικού αποτελέσματος».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Ιωάννης Αργυρός, που είχε τη συνολική οργάνωση της εκδήλωσης τόνισε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος για την προσπάθεια όλων των συνεργατών μας και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μας για τη συμβολή τους. Από τον Χριστόφορο Αντωνιάδη που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, μέχρι και τους υπαλλήλους του Δήμου που φρόντισαν να είναι όλα στην εντέλεια, παρά τις αντιξοότητες λόγω των εργασιών που γίνονται στον χώρο.

iolas23 800

Το τριήμερο αυτό ήταν μοναδικό. Αντάξιο της πολιτιστικής κληρονομιάς που «κουβαλάει» η βίλα Ιόλα και που «φέρει» το όνομα «Αλέξανδρος Ιόλας». Το Φεστιβάλ «Οι Τέχνες Ανταμώνουν στον Κήπο Ιόλα» αποτελεί τον… προπομπό της δημιουργίας ενός μοναδικού Πολιτιστικού Κέντρου, το «Κέντρο τεχνών και Πολιτισμού ALEXANDROS IOLAS» που θα καταστήσει την πόλη μας σημείο αναφοράς του πνευματικού κόσμου».

Το παρών, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, έδωσαν:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Έφη Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργυρός, Λέκκας, Σάρκουλας, Κωβαίος και Ζόμπολας.

Ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, η σύζυγος του Πρέσβη της Ινδονησίας κα. Djundjunan, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης και η κα Άννα Γάκη.   

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, η Αντιπρόεδρος κα. Μάνια Βλαχογιάννη, ο σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Παιδείας, κ. Στέφανος Καπέλλας, η Αντιπρόεδρος ΣΕΔΕ, κα. Γιάννα Ανστασιάδου και η Πρόεδρος του «ΑΡΓΩ», κ. Γεωργία Πίσπα.

Επίσης: Ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, κ. Θοδωρής Μπριάνης, η κα. Αλεξάνδρα Κιμουλάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Χελιδόνι» κα. Ελένη Καλοφώνου, η  κα. Νικολέττα Μπελεχρή, η κα. Ρένα Καρανικολάου, η κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο κ. Ανδρέας Αβραμίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Φωτεινή Δαλιάνη, η κα. Λουίζα Καραπιδάκη από την Ακαδημία Αθηνών και οι καλλιτέχνες Ioanna Lin και Mei.  

iolas23 801

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software