Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

| Νέα του Δήμου
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, τιμά την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με μία μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης, την Παρασκευή 9 Ιουνίου  και ώρα 18.00 στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω της δράσης «Ξανασκέφτομαι, Αναδημιουργώ, Αποκαθιστώ», οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, θα ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στόχος είναι μέσα από  πρωτότυπες βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και η αφύπνιση της νέας γενιάς για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αφορούν την ανακύκλωση στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,

Θα κληρωθεί ένα ποδήλατο για τους μικρούς μας μαθητές, θα μοιραστούν οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση, αρωματικά φυτά και θα διασκεδάσουν με τις μασκότ, κάνοντας βόλτα με το τρενάκι στις γειτονιές της πόλης μας.

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσα στην πόλη.

Η αναστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη ηθική, πολιτική και οικονομική πρόκληση της εποχής μας. Απαιτεί εμπέδωση περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής, καθώς και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, στο σύνολο της, με έναν νέο τρόπο σκέψης.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software