Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το CLIMATHON Αγίας Παρασκευής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το CLIMATHON Αγίας Παρασκευής

Στις 18-19 Νοεμβρίου υλοποιήθηκε το CLIMATHON Αγίας Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG). Την Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Αριστείας στη Βιωσιμότητα και το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων (ΑΚΓ) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ο Δήμος  Αγίας  Παρασκευής και το EIT Climate-KIC Hub Greece  με τη συμμετοχή των AdaptiveGreece / Life-IP Adaptingr .

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για θέματα που σχετίζονται με την πρόκληση που έθεσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, που ήταν «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης εντός της Πόλης».

climathon800

Οι 3 ομάδες που κέρδισαν ήταν:

Η πρόταση για τη δημιουργία και σύνδεση ενεργειακά αποδοτικών δημοσίων κτιρίων.

Η πρόταση για τη δημιουργία εφαρμογής για την εξοικονόμηση ενέργειας που  απευθύνεται στους εγχώριους τελικούς χρήστες.

Η ομάδα ανακαίνισης. Μια πρόταση για ενεργειακά αποδοτικούς δημόσιους ανοιχτούς χώρους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Σάρκουλας, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κα. Ελένη Δάβαρη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Διονύσης Λέκκας και ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Νίκος Ζόμπολας.

climathon801

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software