Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

| Νέα του Δήμου
Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Η 21 η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία ως ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, την ίδια ημέρα που Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Όλοι μας, περιβάλλουμε με αμέριστη εμπιστοσύνη την ηγεσία και το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, άνδρες και γυναίκες, αξιωματικούς και οπλίτες, μόνιμους και έφεδρους, καθώς και τους στρατευμένους νέους μας, που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία σε κάθε γωνιά της επικράτειας, ημέρα και νύχτα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αποτρέποντας τον κάθε επιβουλέα από το να απειλήσει ή να σφετερισθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας και τα εθνικά της δίκαια.

Τιμούμε βαθύτατα τους σύγχρονους ακρίτες μας, που με πίστη στον όρκο τους, με τον επαγγελματισμό τους και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, με αυταπάρνηση και απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον, υψώνουν άπαρτα τείχη σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, εμπεδώνοντας σε όλους εμάς το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς, ώστε απερίσπαστοι να μπορούμε να ασχολούμαστε με τα ειρηνικά μας έργα για το καλό των οικογενειών μας και την πρόοδο του τόπου μας.

Το έργο των ΕΔ είναι πολυσχιδές και ανεξάντλητο. Πέραν της πρωταρχικής τους αποστολής, που αφορά στην υπεράσπιση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας, οι ΕΔ συνδράμουν με προσωπικό και μέσα σε πλείστους άλλους τομείς, όπως η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συνδρομή στην κατάσβεση πυρκαγιών, η επείγουσα αερομεταφορά ασθενών και οργάνων, η έρευνα και η διάσωση και γενικά η παροχή βοήθειας σε μείζονα περιστατικά, όπως πρόσφατα με την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου οι ΕΔ λειτούργησαν αποκλειστικά πολυδύναμα εμβολιαστικά κέντρα και πολλά άλλα, πάντα στην υπηρεσία της κοινωνίας και του Έθνους.

Παράλληλα, λίγοι γνωρίζουν ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους απόστρατους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΕΔ και στους βετεράνους των πολέμων. Οφείλουμε αναγνώριση στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ μας, που αφιέρωσαν όλο τον επαγγελματικό τους βίο στην υπηρεσία της Πατρίδας, σάρκα εκ της σαρκός του λαού μας, μη φειδόμενοι κόπων και βασάνων, τις περισσότερες φορές μακρυά από τον τόπο και τους οικείους τους, προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους προς την Πολιτεία και την κοινωνία. Πολύ περισσότερο, οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στα πεδία των μαχών ή στην εκτέλεση του καθήκοντος στην ειρήνη και προς όσους έπραξαν το χρέος τους προς την Πατρίδα συμμετέχοντας ευδοκίμως σε πολεμικές επιχειρήσεις, θέτοντας σε μας το παράδειγμα του χρέους και της τιμής.

Ιδίως εμείς, οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, νιώθουμε ιδιαίτερα

προνομιούχοι, γιατί ένας μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ, είτε λόγω εντοπιότητας είτε λόγω επιλογής, διαμένουν εντός των ορίων του Δήμου μας. Οι συνδημότες μας αυτοί αποτελούν ένα ιδιαίτερα δραστήριο, δυναμικό και πειθαρχημένο κομμάτι των κατοίκων του Δήμου, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και στα κοινά, συνεισφέροντας θετικά με την πλούσια εργασιακή τους εμπειρία. Τους ευχαριστούμε.

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι σε όλους τους στρατιωτικούς δημότες και κατοίκους του Δήμου μας και στις οικογένειές τους, χρόνια πολλά και ειρηνικά, υγεία και προκοπή.

Χρόνια πολλά στις ΕΔ μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Βασίλης Ζορμπάς

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software