Αγιασμός θεμελίωσης Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Αγιασμός θεμελίωσης Βρεφονηπιακού Σταθμού  στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022,  πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη θεμελίωση ενός ακόμη  Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη μας. Το έργο πραγματοποιείται στα Πευκάκια (οδός  Σοφοκλή 5, Πευκάκια), δίπλα στο 14ο Νηπιαγωγείο που παραδόθηκε πέρυσι, εκτελείται από το Δήμο Αγίας Παρασκευής  και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με   1.570.000 €. Το έργο αναμένεται να υποδεχτεί τα παιδιά με την σχολική χρονιά 2023-2024.

Η μελέτη είχε περατωθεί το 2014, ενώ η χρηματοδότησή του επιτεύχθηκε το 2021.  Να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος ιδιόκτητος  Βρεφονηπιακός Σταθμός που πραγματοποιείται  επί δημαρχίας του κ.  Βασίλη Ζορμπά, ο πρώτος βρίσκεται  στην οδό Αισώπου στα Πευκάκια. Εντός των επομένων ημερών, κατατίθεται η μελέτη ανέγερσης και  τρίτου, στην οδό Ρόδων στον Τσακό.

pefkakia8000

Την θεμέλια πλάκα τοποθέτησαν  ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Βασίλης Ζορμπάς. Ο Δήμαρχος , προλογίζοντας,  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού και ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, για τον οποίο τόνισε ότι  έχει δει με πολλή αγάπη τον Δήμο μας και στηρίζει έργα αναγκαία για την πόλη μας. Σημείωσε δε ότι ο Δήμος μας προχωρά στην κατασκευή έργων, διότι στα τρία χρόνια της θητείας του συνέταξε μελέτες που πλέον είναι ώριμες και μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν .

pefkakia801

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου καθώς σήμερα θεμελιώνεται ουσιαστικά μια σημαντική υποδομή που αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, κατά τη βρεφονηπιακή τους ηλικία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρότυπο διώροφο βρεφονηπιακό σταθμό που ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του και προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού πορυπολογισμού 1.570.000 ευρώ. Αποτελεί άλλο παράδειγμα πως όταν συνεργάζονται αρμονικά ο Α’ και ο Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης τα οφέλη για τους πολίτες είναι πολλαπλά. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το έργο είναι καρπός της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε ως Περιφέρεια με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός. Να αλλάξουμε την Αττική μας και να κοιτάμε σταθερά το μέλλον, έχοντας ως προτεραιότητα τη σωστή εκπαίδευση αλλά και τη διασφάλιση μίας ποιοτικής καθημερινότητας για τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους».

pefkakia802

Στην τελετή παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Εφη Καψοκεφάλου , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Κύρκος, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Βασίλης Σάρκουλας (Τεχνικών Έργων), Τιμολέων Κωτσόπουλος  (Οικονομικών), Νικόλαος Ντούσκος -Κωβαίος ( Κοινωνικής Πολιτικής), Νίκος Ζόμπολας  (Νεολαίας), ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, ο Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Νίκος Παναγόπουλος , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Ιωάννης Δερματάς , ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Γουργούλης , η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ  Μάνια Βλαχογιάννη  οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Βασίλης Γιαννακόπουλος και Ιωάννης Κεχρής , οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος και Γιώργος Οικονόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του ΔΣ Δημήτρης Ρέγας, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Παναγιώτης Φαραντάτος , ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννης Σελίμης, το Μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κα Γιάννα Αναστασιάδου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και ο πρώην Βουλευτής κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

pefkakia805

pefkakia804