«Οι τέχνες ανταμώνουν στον κήπο της βίλας Ιόλα» -Αυλαία στις πενθήμερες εκδηλώσεις με το κοινό να δηλώνει εντυπωσιασμένο

| Νέα του Δήμου
«Οι τέχνες ανταμώνουν στον κήπο της βίλας Ιόλα» -Αυλαία στις πενθήμερες εκδηλώσεις με το κοινό να δηλώνει εντυπωσιασμένο

Ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στον κήπο της βίλας Ιόλα από τις 15 μέχρι και τις 19 Ιουνίου. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, πραγματοποίησε πενθήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα, που έφυγε από τη ζωή το 1987, αλλά και ουσιαστικά να επικοινωνήσει σε όλη την Ελλάδα το μακρόπνοο σχέδιό του για την εκμετάλλευση της βίλας Ιόλα, με τη Δημοτική Αρχή να έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να την μετατρέψει σε ένα Πολιτιστικό Κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι θεατές που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον όμορφο χώρο της βίλας Ιόλα,  παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις με την υπογραφή του εξαιρετικού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Χριστόφορου Αντωνιάδη, αλλά και ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα.

iolas finale800

Και τις πέντε ημέρες των εκδηλώσεων ο κόσμος γέμισε τη βίλα Ιόλα, δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη προς το θέατρο, τις τέχνες, αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον του για την ιστορία του γνωστού γκαλερίστα, ενώ το παρών έδωσαν άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, τον χώρο του πολιτισμού και της υποκριτικής, αλλά και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της, τελευταίας, ημέρας των εκδηλώσεων ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κα. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.  

iolas finale802jpg

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής μετά το τέλος των πενθήμερων εκδηλώσεων και κάνοντας τον απολογισμό της εξαιρετικής αυτής δουλειάς δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η σπουδαία εκδήλωση. Στον  Χριστόφορο Αντωνιάδη, που για μία ακόμα φορά έκανε εξαιρετική δουλειά και όλους του συνεργάτες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να απολαύσουμε εμείς το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα επί σκηνής.

Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, κ. Γιάννη Αργυρό ο οποίος είχε την έμπνευση της υλοποίησης αυτής της εκδήλωσης και συντόνισε υποδειγματικά όλους όσους συνεργάστηκαν για να υπάρξει το άρτιο αυτό αποτέλεσμα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις αυτές, όχι μόνο για τις πέντε ημέρες που πέρασαν, αλλά πολύ καιρό πριν για να σημειωθεί αυτή η επιτυχία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που έδωσαν βροντερό παρών στις εκδηλώσεις και έστειλαν μήνυμα προς όλους μας, πως η Αγία Παρασκευή μπορεί να γίνει ένα από τα μεγάλα επίκεντρα του πολιτισμού της πρωτεύουσας μας. Και είναι χρέος όλων μας να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

iolas finale801

Από τη δική του μεριά, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κι Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Γιάννης Αργυρός, που οργάνωσε και συντόνισε την όλη προσπάθεια είπε:

«Φέτος είχαμε σκοπό να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Κάτι πιο μεγάλο, κάτι που να αντανακλά ακόμα περισσότερο στο μέγεθος του Αλέξανδου Ιόλα. Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το καταφέραμε. Με τη αρωγή του Δημάρχου μας, αλλά και των συνεργατών μας καταφέραμε να χαρίσουμε στον κόσμο πέντε πολύ όμορφα βράδια ποιότητας και ψυχικής ανάτασης. Η βίλα Ιόλα αποτελεί το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πολιτιστικό στοιχείο του Δήμου μας και είμαστε αποφασισμένοι να του δώσουμε την αίγλη που του αξίζει. Τόσο στην ίδια τη βίλα και την ιστορία που «κουβαλάει», όσο και στο Δήμο μας που τόσο πολύ το αξίζει».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software