Βράβευση του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής με την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ» παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Βράβευση του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής με την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ» παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Για μία ακόμα φορά τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής απέδειξαν πως η πόλη μας έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για τη μαθητιώσα νεολαία της, αλλά και για τους πολίτες του… αύριο.

Το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής «Λέλα Καραγιάννη» είναι ένα από τα 7 Γυμνάσια του Βορείου Τομέα Αθηνών που βραβεύτηκε για την οικολογική του συνείδηση, με το βραβείο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ», στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία“. Το σχολείο συμμετέχει στο ΔΘΔ «Οικολογικά Σχολεία», τα τελευταία τρία χρόνια, ακολουθώντας με συνέπεια τα 7 βήματα του Δικτύου και συνδέοντας πάντα τις Δράσεις του με τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

prasini simaia 800

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη διάκριση για τα σχολεία του Δήμου μας, καθώς πριν από 20 ημέρες την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ» είχε λάβει και το Ενιαίο Ειδικό Επ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κωφών και Βαρυκόων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο του σχολείου τη Δευτέρα 23 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου της πόλης αλλά και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

prasini simaia 801

Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Χρήστος Αγνάντης υποδέχτηκαν την κα. Νίκη Κεραμέως η οποία πέραν της βραβεύσεως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πολιτικούς παράγοντες της πόλης, όσο και με τα ίδια τα παιδιά για θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα των μαθημάτων, το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τη μάστιγα της εποχής μας, το bulling.

prasini simaia 802

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Διονύσης Λέκκας, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Νίκος Ζόμπολας, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κα. Ελένη Δάβαρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Θοδωρής Μπουρλιάσκος και πολλοί ακόμη.   

prasini simaia 803

Η Υπουργός κα. Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσία της στη βράβευση του σχολείου, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν έναν εξαιρετικό κήπο μέσα στο σχολείο, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα: – υπέρ της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και της υιοθέτησης μίας βιώσιμης στάσης ζωής, – υπέρ της καλλιέργειας της κουλτούρας προσφοράς στον συνάνθρωπο, αφού τα προϊόντα του κήπου δωρίζονται στο κοινωνικό μαγειρείο του δήμου, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. – υπέρ της ομαδικότητας και της συλλογικής προσπάθειας. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας για τη βράβευση του σχολείου τους!».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, είπε:

«Για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας, μας έκαναν περήφανους και μας έδειξαν τον δρόμο. Είναι αλήθεια πως η οικολογική συνείδηση για πολλά χρόνια ήταν εκτός της κουλτούρας μας. Η νέα γενιά όμως είναι αυτή που θα το διορθώσει και αυτό. Εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδιών μας για να τα ενισχύουμε με τα εφόδια που χρειάζονται και απαιτούνται για να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Τον κόσμο που ονειρεύονται. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για το επίτευγμά τους, στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδηγούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και στις οικογένειές των παιδιών που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της νοοτροπίας».

prasini simaia 804

 

Τι είναι τα οικολογικά σχολεία

Τα “Οικολογικά Σχολεία” είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που συντονίζεται από το μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE), το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη (Δανία). Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και Ειδικών Σχολείων, στοχεύει να ενδυναμώσει τους/τις μαθητές/τριες, ώστε να γίνουν οι ίδιοι/ες η αλλαγή που έχει ανάγκη ένας αναπτυξιακά βιώσιμος κόσμος, με τη συμμετοχή τους σε χαρούμενες εκπαιδευτικές δράσεις. Προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με μαθητές/τριες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδιάστηκε, για να κοινοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση μιας ολόκληρης σχολικής μονάδας για το περιβάλλον και επίσης να καταστήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και δράση ως ένα σημαντικό μέρος της ζωής και του ήθους των μαθητών/τριών ενός σχολείου. Στους/στις εκπαιδευτικούς προσφέρει μια διαθεματική προσέγγιση για το περιβάλλον και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ συναδέλφων Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και με εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software