Ο πρώτος πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα είναι γεγονός

| Νέα του Δήμου
Ο πρώτος πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα είναι γεγονός

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, τα εγκαίνια του 1ου πιλοτικού Σταθμού Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΌΚΡΙΤΟΣ» στην Αγία Παρασκευή.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Δήμας, ο Υφυπουργός μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι φορέων.

dimokritos egkainia801

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας – ΓΓΕΚ (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ». Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μονάδα παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης νερού με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, καινοτόμο συμπιεστή υδρογόνου στα 200 bar, δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου σε υψηλή πίεση και σύστημα ανεφοδιασμού των οχημάτων με καύσιμο υδρογόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και κατανάλωσης υδρογόνου, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμότητα να ανεφοδιάσει υδρογονοκίνητα οχήματα.

dimokritos egkainia800

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software