ΜΥΘΟΙ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ για ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ και ΕΜΒΟΛΙΑ

| Νέα του Δήμου
ΜΥΘΟΙ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ για ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ και ΕΜΒΟΛΙΑ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) "ΜΎΘΟΙ  ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ" την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022.

 Τον Δήμο μας στην ημερίδα εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αργυρός και τα στελέχη του Δημοτικού Ιατρείου Κορμπάκη Νατάσα και Καραμήτσου Νάντια.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρός στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και επεσήμανε την σπουδαιότητα τέτοιων ενημερωτικών ημερίδων προς τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία με τη σειρά τους μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν στους πολίτες του Δήμου τους.

Το κυριότερο συμπέρασμα της επιστημονικής αυτής ημερίδας είναι ασφαλώς η συνειδητοποίηση ότι δεν επιτρέπεται η αλόγιστη και πολλές φορές άνευ ουσίας κατάχρηση της λήψης των αντιβιοτικών γιατί έτσι το μόνο που κατορθώνουμε είναι η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων. Όταν δε χρειαστεί κάποιος αντιβιοτικό τότε το ανθεκτικό μικρόβιο δεν θα μπορέσει να καταπολεμηθεί.

Απεναντίας η χρήση των εμβολίων σύμφωνα με τις σωστές ιατρικές οδηγίες έχει συμβάλλει στην εξάλειψη θανατηφόρων παλαιότερα νόσων, όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά, ο τέτανος, η φυματίωση και πρόσφατα το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Αργυρός συνέστησε σε όλους την καλή χρήση των δύο αυτών επιστημονικών επιτευγμάτων του 20ου αιώνα που κυριολεκτικά έσωσαν και συνεχίζουν να σώζουν την ανθρωπότητα.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software