«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

| Νέα του Δήμου
«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση του.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ  στην διαδικτυακή ημερίδα εκπαίδευσης και δδδ με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»  που διοργανώνει διαδυκτιακά ,το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων( ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρουσίου,Λυκόβρυσης-Πεύκης,Ηρακλείου  Αττικής,Μεταμόρφωσης

 την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022  και ώρα 17.00-18.30.     

Για την συμμετοχή στην εκδήλωση και αποστολή συνδέσμου

τηλ επικοινωνίας 2106547700,6977985857,

ή ηλεκτρονικά στo email :   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Link της εκδήλωσης είναι https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_2a9h_IDdQ-eDA809QOr3Iw

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση του

Ομιλητές θα είναι :

-η κα Κυριακή Κανελλακοπούλου Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και

- ο κ. Αθανάσιος Σκουτέλης Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντης Β’ Παθολογικής-   Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία.

Στόχος της εκδήλωσης  είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο σε όλους τους συμμετέχοντες

Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,

Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,

Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Επιπρόσθετα σημαντικός σκοπός της διοργάνωσης είναι :

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και

 η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό

ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ώστε να επιτύχουμε την αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software