Περιφέρεια Αττικής, ΙΣΑ και Αγία Παρασκευή κατά του κορονοϊού

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, διενεργήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής δωρεάν rapid tests από εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών.

Παρόντες στην δράση ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γ. Κεχρής και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη.

Από τα 171 τεστ που διενεργήθηκαν βρέθηκαν 5 θετικά.

rapid 800

Ο κ. Ζορμπάς με δηλώσεις του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την πρωτοβουλία και ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή της πόλης θα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των δημοτών.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στο πλευρό μας, βοηθώντας στην οικοδόμηση τείχους προστασίας για όλους τους δημότες. Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη, που με τις παρεμβάσεις του διευκολύνει και ενισχύει τα μέτρα, που ήδη έχουμε λάβει ως Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέτρα τα οποία θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε έτσι ώστε να διασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την υγεία των δημοτών της πόλης, για να ξημερώσει το ταχύτερο δυνατό η μέρα που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. ».

Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, επεσήμανε τα εξής: «Θέλουμε ο πολίτης κάθε γειτονιάς να αισθάνεται ασφαλής και κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας προς την κατεύθυνση αυτή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε καλύτερο συντονισμό για  την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμη τους αφανείς ήρωες, που στελεχώνουν τα ειδικά κλιμάκια, για την τεράστια συνεισφορά τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Μαζί θα συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, μέχρι να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον υγειονομικό σκόπελο».

Ακολούθως, ο κ. Κεχρής στάθηκε στη σημασία που έχει ο διαγνωστικός έλεγχος σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό, δηλώνοντας: «Φαίνεται, ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας η μαζικοποίηση των ελέγχων είναι το πλέον  αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων. Είναι εξίσου σημαντικό, παράλληλα με τον εμβολιασμό να προχωρούν εντατικοί έλεγχοι σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και γι αυτό ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας με όλες τις δημοτικές αρχές. Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές και παρεμβάσεις ουσίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

rapid 801