Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Παρασκευής για την 14η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

| Νέα του Δήμου
Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Παρασκευής για την 14η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

Με αφορμή το πέρας της τρίτης ημέρας των προβολών, από τον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» των ταινιών της 14ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας η Δημοτική Αρχή προχωράει σε απολογισμό των πεπραγμένων και ενημέρωση προς τους δημότες αναφορικά με την διεξαγωγή του φεστιβάλ εν μέσω των αυστηρών μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά από μία χρονιά απουσίας (ελέω COVID-19) το μαθητικό φεστιβάλ επέστρεψε στην «ατζέντα» των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης μας, έστω και μέσω διαδικτύου. Έστω και αν η Αντιδημαρχεία και το Τμήμα Παιδείας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν ανακύψει.

Είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν πως το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ μέσω διαδικτύου οργανώθηκε και προβλήθηκε με εξαιρετικό τρόπο, με τη Δημοτική Αρχή να έχει ως πρωταρχικό μέλημά της την πλήρη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των παιδιών που συμμετείχαν στα έργα που «ανέβηκαν» από τα σχολεία της πόλης μας.

Η αλήθεια είναι πως στην προσπάθειά της αυτή, η Δημοτική Αρχή, δεν βρήκε συμπαραστάτες. Δε βρήκε συνεργάτες. Το αντίθετο μάλιστα. Βρήκε ανθρώπους οι οποίοι (για δικούς τους λόγους, μικροπολιτικούς ή μη) προσπαθούσαν να δημιουργήσουν όλο και περισσότερα προβλήματα.

Άλλωστε ουδείς μπορεί να λησμονήσει πως τη στιγμή που το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας προσπαθούσε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για να πραγματοποιηθεί με τον πλέον ασφαλή τρόπο η προβολή των έργων, η Ένωση Γονέων (που υπενθυμίζουμε πως είναι συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ) εξέδιδε την μία ανακοίνωση μετά την άλλη κατά της Δημοτικής Αρχής, στηριζόμενη σε φήμες, ασάφειες και αοριστίες.

Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή ουδέποτε μπήκε στην διαδικασία του «χαρτοπόλεμου» μιας και το μοναδικό της ενδιαφέρον ήταν η σωστή και ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ. Και αυτό από κάποιους εκφράστηκε, λανθασμένα, ως αδυναμία.

Την 1η  Ιουλίου 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε την έναρξη της 14ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Αφού μελετήθηκαν ενδελεχώς όλες οι  παράμετροι προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, κάθε γονέας  είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση του παιδιού του, μέσω συνδέσμου και με χρήση συγκεκριμένου κωδικού που  έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με τον τρόπο αυτό το Φεστιβάλ όχι μόνο δεν αναβλήθηκε, όπως κάποιοι βιάστηκαν να συμπεράνουν και να δημοσιοποιήσουν, αλλά παρέμεινε στην ιστοσελίδα του Δήμου για δύο ολόκληρους μήνες και όχι για ένα Σαββατοκύριακο.

Εν συνεχεία και έπειτα από συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ η  Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως τα έργα των παιδιών μας θα προβάλλονταν από τον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» τις τρεις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού. Όπως και έγινε.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ελάχιστοι από όσους διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους όλο αυτό το διάστημα πως η διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί για το φεστιβάλ και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών, βρέθηκαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν τα έργα των μαθητών μας.

Επίσης αναμέναμε τουλάχιστον μία ανακοίνωση από την πλευρά της Ένωσης Γονέων, με την οποία θα καλούσε τον κόσμο για να στηρίξει την προσπάθεια, τον κόπο και το μεράκι των παιδιών. Των παιδιών που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με όλα τα εμπόδια μπροστά τους, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, όχι μόνο δεν τα παράτησαν, όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν στην εύκολη δικαιολογία των περιορισμών, αλλά πείσμωσαν ακόμα περισσότερο και μας παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός της πόλης μας που κάθε χρόνο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Ένωση Γονέων της πόλης μας.

Φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε μόνο από τον Δήμο και με την τεράστια συμβολή και καθοδήγηση των έμπειρων και εξαίρετων θεατρολόγων οι οποίοι καθοδήγησαν με εντυπωσιακό τρόπο τους μαθητές της πόλης μας.

Ευτυχώς ο Δήμος έχει στη διάθεσή του τους κατάλληλους ανθρώπους για να δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, όποια και αν είναι αυτά. Κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη. Εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε για να στηρίζουμε τις προσπάθειες των παιδιών μας.

Ευχή όλων μας είναι του χρόνου να έχουμε απαλλαγεί πλήρως από την πανδημία του κορονοϊού και να μπορέσουμε να απολαύσουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ της χρονιάς 2021-2022 έτσι όπως είχαμε συνηθίσει και όπως είχαμε μάθει. Δια ζώσης και με τη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων.  

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software