Oι ΠΑΙΣΔΑΠ τίμησαν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 παρουσία του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά

| Νέα του Δήμου
Oι ΠΑΙΣΔΑΠ τίμησαν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 παρουσία του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά

Eoρταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νηπιακούς σταθμούς του δήμου Αγ. Παρασκευής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Γένους. Τα παιδιά άκουσαν για τα ιστορικά γεγονότα,  τραγούδησαν, χόρεψαν δημοτικά τραγούδια, ζωγράφισαν και  δραματοποίησαν ιστορικά γεγονότα του της Επανάστασης.

Στο Σταθμό της οδού Βορρά οι δασκάλες του σταθμού οργάνωσαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με παραδοσιακές στολές και άλλα σχετικά εκθέματα, στο οποίο ξεναγήθηκαν τα παιδιά του σταθμού, και έμαθαν έτσι πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων σε συνθήκες σκλαβιάς και την καθημερινότητά τους. Επίσης, τα παιδιά δραματοποίησαν το κρυφό σχολειό.

Στον Σταθμό της οδού Λάδωνος έστησαν την σπηλιά που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης και ένα τεράστιο κολάζ με τα πορτραίτα ηρώων του ’21 και στον χώρο εκεί χόρεψαν, τραγούδησαν, φώναξαν ΖΉΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στον Σταθμό της οδού Αισώπου χόρεψαν και τραγούδησαν, παρέλασαν και κατέθεσαν στεφάνια στο αυτοσχέδιο μνημείο που δημιούργησαν μαζί με τις δασκάλες τους.

Στον Σταθμό της οδού Πάρου  παρουσίασαν χορούς, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και παρέλασαν ανεμίζοντας τις ελληνικές σημαίες τους.

Τέλος στον Σταθμό της οδού Τρωάδος χόρεψαν, τραγούδησαν και δραματοποίησαν την πυρπόληση της ναυαρχίδας του τουρκικού στόλο από τον Κανάρη, το κρυφό σχολειό, το κάστρο της Οργιάς και τον Χαλασμό της Νάουσας (πένθιμος γυναικείος χορός).

paisdap 1821 800 1

Σε όλους τους σταθμούς φιλοτεχνήθηκαν χειροτεχνίες και ζωγραφιές, πραγματικά έργα τέχνης, στολίδια αναφοράς στο 1821.

Για όλες αυτές τις όμορφες γιορτές δούλεψαν με μεράκι μαζί με τα παιδιά, οι δασκάλες – βρεφονηπιοκόμοι των παιδιών με την βοήθεια των προϊσταμένων τους και των τμηματαρχών τους υπό την επίβλεψη της διευθύντριας κ. Α. Γιαννάκη. Σε όλες αξίζουν συγχαρητήρια για την συνεργασία, την άψογη οργάνωση και την όμορφη παρουσίαση του έργου που συντελέστηκε. Τις ευχαριστούμε, όλες μαζί και κάθε μία ξεχωριστά!

Τις εκδηλώσεις στον νηπιακό σταθμό της Τρωάδος παρακολούθησε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Β. Ζορμπάς στον οποίο επιδόθηκε από την προϊσταμένη του σταθμού κ Α. Χύτα μια χειροτεχνία -αφιέρωμα στα 200 χρόνια φτιαγμένη από τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους.

Παρούσες η Πρόεδρος κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου – Πανάγου και η αντιπρόεδρος κ Φανή Παναγιωτοπούλου.

paisdap 1821 800 2

Οι εορταστικές διήμερες εκδηλώσεις ήταν μια πρόταση της προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Η. Αντωνοπούλου-Πανάγου, στα πλαίσια των γενικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα προς τιμή των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Είναι χρέος όλων μας να διατηρήσουμε  ζωντανό το πνεύμα της Επανάστασης του ‘21, τον αγώνα για την Ελευθερία και αυτό υπηρέτησε το διήμερο των εκδηλώσεων των ΠΑΙΣΔΑΠ.

Οι εκδηλώσεις έγιναν χωρίς κοινό και με την τήρηση των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.

paisdap 1821 800 3

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software