Απάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής στην ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, επισκέφτηκα το Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στην οδό Πάρου και θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για τα κάτωθι:

Α) Πριν από δύο χρόνια ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός φιλοξενούσε 165 παιδιά. Σήμερα και μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις που έγιναν στο σύνολο του χώρου, φιλοξενούνται 83 παιδιά.

Β) Στο βρεφονηπιακό τμήμα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ», στο οποίο αναφέρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην ανακοίνωσή του, φιλοξενούνται 12 παιδιά σε 3 ξεχωριστούς χώρους (δωμάτια), οι οποίοι σε σύνολο είναι 45 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για χώρο ύπνου, χώρο παιχνιδιού και χώρο  φαγητού.

Γ) Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επιτήρηση και τη φροντίδα τεσσάρων (4) βρεφονηπιοκόμων.

Θεωρώ πως η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών είναι προσβλητική και απαξιωτική για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας. Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση αυτή, από τη συγκεκριμένη ομάδα που «εκπροσωπεί» 20 γονείς που προσήλθαν για την εκλογή του συγκεκριμένου Δ.Σ. από τους 950 συνολικά, δε με εξέπληξε καθόλου.

Είμαι σίγουρος ότι οι υπόλοιποι γονείς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος μας στους μικρούς μαθητές χάρη στην εξαιρετική καθημερινή δουλειά του προσωπικού των Παιδικών μας Σταθμών.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Βασίλης Ζορμπάς