25η Μαρτίου 1821: Η Επανάσταση που άλλαξε την Ιστορία!

| Νέα του Δήμου
25η Μαρτίου 1821: Η Επανάσταση που άλλαξε την Ιστορία!

25η Μαρτίου 1821-25η Μαρτίου 2021. Διακόσια (200) ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Έλληνες σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης και αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό. Διακόσια (200) ολόκληρα; Χρόνια από την στιγμή που οι Έλληνες έγραψαν ιστορία και με τις θυσίες τους και την αυταπάρνησή τους ενέπνευσαν, όχι μόνο τις επόμενες γενιές Ελλήνων, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε ο ιστορικός έχει χαρακτηρίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης, αφού τα αποτελέσματά της επέφεραν τεράστιες αλλαγές που έχουν αντίκτυπο μέχρι και στις ημέρες μας.

Μια Επανάσταση που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή σπουδαίων ανθρώπων, τεράστιο προσωπικοτήτων. Ανθρώπων που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ανθρώπων που θυσίασαν τις ζωές τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης (και λόγω της αδυναμίες εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας COVID-19) ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιχειρεί μια μίνι ιστορική αναδρομή στις κορυφαίες προσωπικότητες του μεγαλύτερου Αγώνα του Έθνους.

Προσωπικότητες που με το αίμα τους και την ψυχή τους υπέγραψαν την Ελευθερία μας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 

ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ 

ΠΑΠΑΦΕΛΕΣΣΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ 

 

 

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software