Δήλωση Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για το Ο.Τ.119 (πρώην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΚΡΗ)

Δικαίωση για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής συνιστά η υπ’ αριθμ.1334 /18-02-2021 Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την Απόφαση αυτή απορρίπτεται η προσφυγή της ιδιοκτήτριας του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), μέσω της οποίας είχε ζητηθεί η άρση του ρυμοτομικού βάρους του ακινήτου και ο αποχαρακτηρισμός του από χώρο σχολείου.

Απέναντι στην απαίτηση αυτή, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο σε αγαστή συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και με μεθοδευμένες κινήσεις κατάφεραν να αντικρούσουν την προσφυγή και με πλήρως αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες απόψεις να διατηρήσουν τον αρχικό χαρακτηρισμό του Ο.Τ.119.
Μια απόφαση ζωτικής σημασίας για την πόλη μας που πλέον ανοίγει το δρόμο για την απαλλοτρίωση του χώρου και τη δημιουργία εκεί σχολικού συγκροτήματος που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και κατ’ επέκταση ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής.

Δήλωση Δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Η διατήρηση του χαρακτηρισμού του Ο.Τ.119 αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για ολόκληρο το Δήμο και πρώτα απ’ όλα για την νεολαία μας. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα της Δημοτική μας αρχής να δημιουργήσουμε στον Δήμο μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω πως με δικές μας ενέργειες στο Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου του 2020 είχαμε αποφασίσει τη σύναψη δανείου ύψους 2.750.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου για την κάλυψη αναγκών στέγασης της σχολικής κοινότητας».