«Ζητούνται Νέοι και Νέες» (Video)

| Νέα του Δήμου
«Ζητούνται Νέοι και Νέες» (Video)

Διαδικτυακές προβολές παραστάσεων της Ομάδας Θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η Τέχνη του Θεάτρου και του Κινηματογράφου δημιουργήθηκε από την επιθυμία του ανθρώπου να καλύψει τις ανάγκες της πνευματικής και ψυχικής επικοινωνίας, να εκφράσει τις απόψεις του, να αναλύσει πανανθρώπινα θέματα, να χαλαρώσει, να συγκινήσει και να συγκινηθεί  μέσα από τη «μίμηση» της ίδιας της ζωής.

Οι διαφορές όμως ανάμεσα στο Θέατρο και τη Μεγάλη Οθόνη είναι σημαντικές. Στο θέατρο οι παραστάσεις είναι «μοναδικές» και μη επαναλαμβανόμενες, αφού οι ηθοποιοί παίζουν κάθε φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό τους. Στον Κινηματογράφο κάθε σκηνή επαναλαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί το ζητούμενο και πάντοτε επιλέγεται η καλύτερη απόδοσή του.

Ο Κινηματογράφος έχει μεγαλύτερες τεχνικές δυνατότητες (εφέ) και το «μάτι της κάμερας» γίνεται κατ’ επέκταση και «μάτι του θεατή».

Αντίθετα στο θέατρο, κάθε θεατής εστιάζει σε ό,τι τον ελκύει αισθητικά ή ό,τι επιλέγει διανοητικά, ενώ η συμμετοχή του κοινού (γέλιο, κλάμα, χειροκρότημα) είναι καθοριστική για τον ηθοποιό και την απόδοσή του επί σκηνής.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζει την εβδομαδιαία διαδικτυακή προβολή των θεατρικών παραστάσεων της Ομάδας Θεάτρου του Δήμου μας, με την κωμωδία «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ» των Παναγιώτη Παναγόπουλου και Ευδοκίας Πλατή, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Η Ευδοκία Πλατή και ο Παναγιώτης Παναγόπουλος παρουσιάζουν ένα σπαρταριστό, ζωντανό, ευφυέστατο κείμενο με άρτια τεχνική συγκρότηση, έξοχες ατάκες, απροσδόκητες ανατροπές, βιτριολικό χιούμορ και ωραία στημένες συγκρούσεις. 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Νέοι και νέες ηθοποιοί βρίσκονται σε αναμονή σ’ ένα φουαγέ Θεάτρου με αφορμή μια «οντισιόν» για θεατρική παράσταση. Το ψυχολογικό στρες πριν την ακρόαση συνθέτει κωμικές και δραματικές καταστάσεις, φέρνοντας στην επιφάνεια τα προσωπικά τους προβλήματα, τους έρωτες, τις αντιπαραθέσεις και την αγωνία τους για το μέλλον στο αβέβαιο επάγγελμα του ηθοποιού.

Σκηνοθεσία:  Γιάννης Δεγαΐτης

Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης

Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος

 

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ: Κωνσταντίνος Κουτρής

ΑΛΕΚΑ: Σοφία Νικητάκη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Μαρία Δέτση

ΜΑΡΘΑ: Φαίη Πουλίδη

ΓΙΩΡΓΟΣ: Φίλιππος Ρόζενμπεργκ

ΜΑΡΙΖΑ ΛΟΥΪΖΑ: Μίνα Πολιτοπούλου

ΡΙΤΑ: Μάνια Βλαχογιάννη

ΒΑΣΩ: Χριστίνα Μπογδάνου

ΦΡΙΞΟΣ: Γιώργος Ρηγόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ειρήνη Αρμπιλιά

ΦΩΝΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Δημήτρης Δεγαΐτης

Θεατρική Παράσταση 2015

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο στο video που ακολουθεί.

Καλή θέαση!

Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software