Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • 125 κιλά τυποποιημένων τροφίμων από τον «Διαγόρα»

125 κιλά τυποποιημένων τροφίμων από τον «Διαγόρα»

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τού «Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και ΝεφροπαθώνΔιαγόρας”» Χριστόφορος Πολυδώρου και το αρωγό μέλος τού Συλλόγου Παρασκευή Κουτσογιάννη (και Ταμίας της «Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων»)  επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, το Δημαρχείο και προσέφεραν 125 κιλά βασικών τυποποιημένων τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κωβαίου. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία και την έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ότι τα ποσοστά δωρεάς οργάνων είναι αρκετά χαμηλά στην Ελλάδα, κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στο οποίο υπόκειται η δωρεά στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «οι μεταμοσχεύσεις αποτελούν τεράστιο επίτευγμα της Ιατρικής, η δωρεά οργάνων και ιστών είναι ίσως το αποκορύφωμα της ανθρώπινης αλληλεγγύης και η εξασφάλιση κατάλληλων οργάνων προς μεταμόσχευση αποτελεί χρέος της πολιτείας». Πρότεινε, μάλιστα, Δήμος και Σύλλογος να προβούν από κοινού σε δράσεις για την προώθηση της δωρεάς οργάνων.

Ο Σύλλογος «Διαγόρας» (Λ. Μεσογείων 419, τηλ.: 694 700 6372) συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από αιμοκαθαρόμενους και μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς. Διαθέτει «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ένας από τους κύριους σκοπούς της ίδρυσής του είναι η προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ ατόμων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας (άτομα υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση και μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων).

«Ομόφωνα η επιστημονική κοινότητα», τονίζει ο καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Πολυδώρου αναφερόμενος στο έργο του Συλλόγου, «συμφωνεί ότι η άσκηση σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια έχει ευνοϊκές επιδράσεις».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software