Προμήθεια Φαρμάκων για τα Αδέσποτα

Προμήθεια Φαρμάκων για τα Αδέσποτα

Παράλληλα με την προμήθεια και διανομή ζωοτροφής για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την έναρξη του προγράμματος περίθαλψης και στείρωσης από τον περασμένο Απρίλιο, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προμηθεύτηκε και φάρμακα για την προστασία των συμπαθητικών τετράποδων, μεριμνώντας ταυτόχρονα και για την προστασία της δημόσια υγείας.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ 2

Το κόστος της προμήθειας του Δήμου ανέρχεται σε 5.000 ευρώ από ιδίους πόρους και αφορά σε:

  • αντιπαρασιτικά  χάπια ενάντια στον εχινόκοκκο και λοιπών ενδοπαρασίτων,

  • αμπούλες για τη θεραπεία μολύνσεων από ψύλλους, κρότωνες, σκνίπες και άλλα εξωπαράσιτα,

  • εμβόλια,

  • αντιβιοτικά,

  • προϊόντα σήμανσης και καταγραφής και

  • σκευάσματα απαραίτητα για την υγεία και ευζωία των αδέσποτων.

Η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου –και υπεύθυνη του προγράμματος του Δήμου για τα αδέσποτα– κτηνίατρος Ελευθερία Παπαδοπούλου σημειώνει:

«Η αποπαρασίτωση πλέον είναι κρίσιμη, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα ζώα τόσο από τα ενδο- όσο και από τα εξω-παράσιτα  είναι πολλοί, γεγονός που επιβάλλει τη χρήση των αντιπαρασιτικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αμέλεια της προστασίας των κατοικιδίων μας από παράσιτα μπορεί να αποβεί μοιραία. Η αποπαρασίτωση θα πρέπει να γίνεται, επομένως, προληπτικά και για όλη τη διάρκεια ζωής του ζώου. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι αρχικά εξασφαλίζεται η ευζωία και η υγεία του ίδιου του κατοικίδιου και, επιπλέον, έμμεσα προστατεύει κι εμάς. Πολλά παράσιτα που χρησιμοποιούν ως ξενιστή τα ζώα είναι ζωοανθρωπονόσοι, δηλαδή μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Δήμοι θα πρέπει έμπρακτα να συμβάλλουν στην προστασία των αδέσποτων, καθώς και στην ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών δεσποζομένων ζώων».

Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», όπου εκτός της κ. Ελευθερίας Παπαδοπούλου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωοφίλων Ντίνα Μπουλούμπαση και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου ο Προϊστάμενος Νίκος Τζιντάνος και οι υπάλληλοι Ελένη Κωνσταντίνου, Χάρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Κυριαζής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η χορήγηση-διανομή των φαρμάκων σε απόλυτη συνεργασία με τους κτηνιάτρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου και τη βοήθεια του Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software