ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ (video)

| Νέα του Δήμου
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ (video)

«Guardiamo sempre Avanti!! Con un sorriso!! Ce la faremo!!

Κοιτάμε πάντα μπροστά! Με χαμόγελο! Θα τα καταφέρουμε!»

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος κλείνει το πεντάλεπτο βίντεο που ετοίμασε ο Δήμος Μεσολογγίου, με παραλήπτη τη φίλη, γείτονα χώρα της Ιταλίας και ειδικά το Μπέργκαμο.

Φέτος συμπληρώνονται 194 χρόνια από τη μεγαλειώδη Έξοδο του Μεσολογγίου και η Ιταλία είχε προγραμματιστεί να είναι η τιμώμενη χώρα των εορτών της Εξόδου. Με βάση αυτό το γεγονός αλλά και τη συναίσθηση του πόνου που βιώνει από τις συνέπειες του κορωνοϊού η γειτονική χώρα, η Δημοτική Αρχή της Ιερής Πόλης θέλησε να στείλει τις ευχές της με οπτικοακουστικό υλικό εμπνευσμένο και από τις δύο πόλεις.

Σε αυτό ο Κώστας Λύρος απευθύνει εγκάρδιες ευχές, κάνοντας αναφορά σε ό,τι συνδέει το Μεσολόγγι με την Ιταλία και προσκαλεί τον ομόλογό του Δήμαρχο του Μπέργκαμο, στις εορταστικές εκδηλώσεις του επόμενου έτους στο Μεσολόγγι.

Το Μπέργκαμο επελέγη ειδικά σε αυτό το βίντεο γιατί ήταν η εστία και η πόλη όπου επλήγη από τον κορωνοϊό περισσότερο από όλες τις ιταλικές περιοχές.

Ταυτόχρονα, τα δικά τους μηνύματα στέλνουν και οι καθηγητές Ιταλικών του Μεσολογγίου, Βασίλης Ράπτης και Ουρανία Αναστασίου.

Το βίντεο έχει μουσική υπόκρουση το υπέροχο τραγούδι του Roby Facchinetti «Rinascero, Rinascerai» που αυτή την περίοδο ακούγεται παντού στην Ιταλία και συμβολίζει την πίστη και την αισιοδοξία των Ιταλών ότι θα τα καταφέρουν να εξέλθουν απ’ αυτή την περιπέτεια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην ακόλουθη διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=Fez2-h3wRWY&feature=youtu.be

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software