ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

| Νέα του Δήμου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους Διευθυντές των τεσσάρων Γενικών Λυκείων της πόλης μας, πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχουν επίσημα αιτήματα από τους μαθητές τους για συσκευές tablet.

Σύμφωνα με εκτίμηση από καθηγητή πληροφορικής, εάν και εφόσον υπήρχε ανάγκη για παροχή συσκευών tablet σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, θα χρειάζονταν 1-2 tablets ανά σχολείο, δηλαδή σε σύνολο 8-10 tablets.

Ενημερωθήκαμε, επίσης, ότι για την παρακολούθηση της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές/τριες θα χρειαστούν ένα tablet με πακέτο σύνδεσης στο διαδίκτυο (κάρτα SIM). Οι συσκευές tablet είτε χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, είτε αυτό της Apple, είναι συμβατές με την εφαρμογή Webex Meetings της Cisco. Οι μαθητές θα χρειαστεί να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Webex Meetings και θα χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη διεύθυνση e-mail για να συμμετάσχουν στην ψηφιακή τάξη. Επίσης, στα διαδικτυακά εξ’ αποστάσεως μαθήματα της Γ’ Λυκείου το ποσοστό των συμμετεχόντων ανέρχεται στο 5-10%.

Από πληροφορίες που έχουμε από τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων της πόλης μας, το 95% των μαθητών έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους (e-mail) έτσι ώστε να συμμετέχουν στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Βασίλης Ζορμπάς
Ιατρός Πνευμονολόγος
Διευθυντής ΕΣΥ
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software