2ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

| Νέα του Δήμου

a 2os Dromos Logos

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 ,για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «2ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014». Εντυπωσιακή και φέτος η συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών αλλά και απλών δρομέων –περιπατητών κάθε ηλικίας αφού οι συμμετέχοντες, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ελεύθερο-μη αγωνιστικό επίπεδο, ξεπέρασαν τους 800.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου με τεράστια οικολογική αξία, όπως είναι ο Υμηττός και η ευαισθητοποίηση δρομέων και περιπατητών σε εθελοντικό πρόγραμμα προστασίας της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι φέτος η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι δόθηκε η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμούσε (συμμετέχοντα ή θεατή) να προσφέρει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Μαγειρείου του Δήμου και τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Ο Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ, με την εισήγηση-συνδρομή της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.» και του Προέδρου κ. Μάνου Ιακώβου και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μπριάνη. Η συμβολή τους στην επιτυχία του Αγώνα υπήρξε καθοριστική.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν η Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Ο Αγώνας περιελάμβανε τρείς διαδρομές:1 χλμ & 2,4 χλμ ,επί της οδού Αγίου Ιωάννου και 14 χλμ, με το μεγαλύτερο μέρος της να διεξάγεται σε μια όμορφη αλλά και απαιτητική διαδρομή μέσα από τον Υμηττό. Η συμμετοχή των αθλητών ήταν ελεύθερη.

Ακολούθησε απονομή μεταλλίων στους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας, αναμνηστικών μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες, κυπέλλων στους φορείς με τη μαζικότερη συμμετοχή και τιμητικών πλακετών στους χορηγούς και σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης .

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, στο σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της τελετής απονομής ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Η ιδέα της διοργάνωσης του Αγώνα Δρόμου ξεκίνησε πέρυσι και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η καθιέρωση της ως θεσμού αποτελούσε για μένα «προσωπικό στοίχημα». Με ικανοποίηση μπορούμε πλέον να πούμε ότι πρόκειται για ένα στοίχημα που κερδήθηκε !
Δίνουμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κίνητρο σε όλους τους πολίτες -ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας ,οικονομικής ή κοινωνικής τάξης –να συμμετέχουν χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, σε μία αθλητική εκδήλωση με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, να διακριθούν και να ψυχαγωγηθούν αθλούμενοι. Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, τους χορηγούς, όλους όσους συμμετείχαν αλλά και όλους όσους ήταν παρόντες για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες».

Παρόντες, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ. Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κωνσταντακόπουλος, Κωστόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσιαμπάς, ο Πρόεδρος ΠΑΔΟΑΠ κ. Σάρκουλας ,ο Αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ησαΐας, Σιδέρης, Γαβράς, Μουστόγιαννης.
Παρόντες επίσης , ο Διοικητής Τροχαίας κ.Χαλκιάς,η Διοικητής του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής κα. Πατσιά, τα μέλη Δ.Σ ΠΑΟΔΑΠ κ.κ. Παπασπύρος, Σταθόπουλος, Κάκκος και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ευχαριστούμε την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τους Προσκόπους, το Σώμα Οδηγών, το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Αθηνών και το ΕΚΑΒ.
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς της διοργάνωσης AYRA active cap και YAVA FITNESS CENTER για τη συμβολή τους.

Σημείωση. Τα αποτελέσματα του αγώνα και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής www.agiaparaskevi.gr

2ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ 015

Για να δείτε τα αποτελέσματα κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το άλμπουμ κάντε κλικ εδώ