Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ως Δημοτική Αρχή, αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε στους συμπολίτες για τον φετινό στολισμό της πόλης μας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Είναι βέβαιο ότι και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

Ως γνωστόν, η θητεία της Δημοτικής μας Αρχής ξεκίνησε στην πραγματικότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019. Από τις πρώτες προτεραιότητές μας ήταν και ο εορταστικός στολισμός της πόλης, αφού ο χρόνος έως τις εορτές ήταν πολύ σύντομος. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήσαμε διαγωνισμό ύψους 75.000 ευρώ, ο οποίος όμως απέβη άκαρπος. Κανείς προμηθευτής δεν θέλησε να συμμετάσχει, διότι η οικονομική αξιοπιστία του Δήμου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Και αυτό, γιατί ο Δήμος μας έχει οφειλές σε προμηθευτές στολισμού περισσότερα από 180.000 ευρώ, από προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018, επί δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου, ο δήμος μας οφείλει σε προμηθευτή στολισμού 25.000 ευρώ. Το ποσό αυτό διεκδικεί ο προμηθευτής πλέον δικαστικά.

Με αυτά τα δεδομένα, και για να μην μείνει πόλη εντελώς αστόλιστη, αναθέσαμε σε έναν προμηθευτή τον στολισμό, ύψους 25.000 ευρώ (το ανώτατο, δηλαδή, ποσόν που μπορεί να διατεθεί με απευθείας ανάθεση). Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το ποσό ήταν πολύ μικρό, για να καλύψει με στολισμό το σύνολο της πόλης.

Σε ότι αφορά στα στολίδια, τη φύλαξή τους η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αναθέσει στον περσινό προμηθευτή. Όμως, διαπιστώθηκε ότι ήταν σχεδόν στο σύνολό τους άχρηστα και κατεστραμμένα. Και αυτό, γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ούτε την καταγραφή ούτε την ασφαλή φύλαξή τους. Κάτι που σίγουρα δεν θα μείνει χωρίς διερεύνηση.

Παρά τις παραπάνω αντικειμενικές δυσκολίες, αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Δεσμευόμαστε στους συμπολίτες μας ότι τόσο τη νέα όσο και τις επόμενες χρονιές, η πόλη θα έχει στολισμό στις εορταστικές περιόδους αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software