Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συνάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τις ελλείψεις που έχει ο Δήμος σε αίθουσες προσχολικής εκπαίδευσης.

Σήμερα, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 200 παιδιά τα οποία εντάσσονται ηλικιακά στη διετή προσχολική εκπαίδευση. Ως γνωστόν, όμως, σύμφωνα με τον Νόμο 4521/2018, από το επόμενο σχολικό έτος καθιερώνεται η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, γεγονός που υποχρεώνει το Δήμο να καλύψει με έντεκα νέες αίθουσες τις ανάγκες 220 παιδιών επιπλέον.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διονύσης Λέκκας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Αθανάσιος Ανδρώνης, εκπρόσωποι του συλλόγου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής καθώς και η Διονυσία Κοπανά Αρχιτέκτων Μηχανικός από την εταιρία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (Κτ.Υπ., ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε έλλειψη κτιριακών υποδομών και αιθουσών, γεγονός που προβληματίζει το Δήμο μας στην εφαρμογή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο σχολικό έτος.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ3Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό για τα ακόλουθα:

  1. Αυτή τη στιγμή οικοδομείται το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο, κατά τις εκτιμήσεις της Κτ.Υπ. Α.Ε., προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2020 και θα έχει δύο αίθουσες.

  2. Ο Δήμος προέβη σε αγορά οικοπέδου 1.450 τ.μ., όπου εκεί υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής τοποθέτησης τριών προκατασκευασμένων αιθουσών.

  3. Στους επόμενους τρεις μήνες ο Δήμος μας θα προβεί στην αγορά ενός ακόμη οικοπέδου, 1.050 τ.μ. για την οικοδόμηση νηπιαγωγείου.

Συνεχίζοντας την ενημέρωσή του ο Δήμαρχος, επισήμανε ότι όλα τα προηγούμενα ακίνητα βρίσκονται τοπογραφικά στην «κάτω περιοχή» της πόλης μας, (Κοντόπευκο – Πευκάκια). Για τις ανάγκες της «πάνω περιοχή» της Αγίας Παρασκευής, (Άη Γιάννης – Τσακός) υπάρχει στη διάθεσή του Δήμου οικόπεδο στην οδό Λεωνίδου, όπου μπορούν να λειτουργήσουν άλλες δύο αίθουσες.

Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει κατάλληλους χώρους, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν επτά αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης. Ωστόσο, αναζητούνται στην «πάνω περιοχή» επιπλέον κατάλληλοι χώροι για να τοποθετηθούν τέσσερις ακόμη αίθουσες ικανές να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του Δήμου.

Η Υφυπουργός κατέγραψε τις ελλείψεις του Δήμου και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα ικανοποιήσει πλήρως τα αιτήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έκλεισε με τον Δήμαρχο να μεταφέρει στην Υφυπουργό τις ευχαριστίες όλης της σχολικής κοινότητας του Δήμου.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software