Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ»

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ»

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή την έγκριση των όρων διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης, οι οποίες αφορούν τις παρεμβάσεις βελτίωσης του γηπέδου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

ΓΗΠΕΔΟ ΚΩΤΣΗΣΤο έργο προβλέπει κατασκευή συνθετικού τάπητα (ταρτάν), αντικατάσταση χλοοτάπητα, βελτίωση των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων (γραφείο, αποδυτήρια, τουαλέτες) και περίφραξη του χώρου.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς οι διαστάσεις του γηπέδου παραμένουν ίδιες, δηλαδή 45 mx 75 m. «Θα μπορούσαν να γίνουν 56 mx 86 m για να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής επίσημων αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά απαιτείται η κοπή 16 αιωνόβιων δέντρων».

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 600.000 ευρώ από Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Εάν απαιτηθούν επιπλέον χρήματα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔΑΕ). Βασικό στοιχείο του είναι η δανειοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων τους. Οι δήμοι δεν επιβαρύνονται, διότι η αποπληρωμή των επενδυτικών δανείων καλύπτεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος, «υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου αν άλλαζαν οι προδιαγραφές που περιγράφονται στη μελέτη, την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Μαρτίου 2019».

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά την ψηφοφορία του θέματος, «λευκό» ψήφισε το μέλος τής Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργος Οικονόμου.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software