ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ

| Νέα του Δήμου
kps 2019 1Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγ. Παρασκευής είναι ένα όχημα που δια των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων παρέχει ενημέρωση για την ανακύκλωση και τη δυνατότητα συλλογής των ακόλουθων υλικών:
- ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές / εξοπλισμός
- λαμπτήρες
- μπαταρίες
- πλαστικά καπάκια 
- βιβλία.
Το 2018 το Κινητό Πράσινο Σημείο:
•Κινήθηκε σε όλες τις γειτονιές της πόλης, σε σημεία με αυξημένη επισκεψιμότητα, όπως οι μεγάλες πλατείες, οι αγορές με καταστήματα, οι λαϊκές αγορές, τα σχολεία και νηπιαγωγεία, οι παιδικές χαρές, τα κτίρια διοίκησης, η ΕΡΤ, οι έξοδοι του μετρό. 
•Ενημέρωσε τους δημότες για τις 30 Γωνιές Ανακύκλωσης και τον καφέ κάδο οργανικού υλικού(υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά κ.α), τον μπλε κάδο συλλογής συσκευασιών και τα υλικά που συλλέγει. 
•Συνέλεξε ανακυκλώσιμα υλικά από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ανθρώπων από όλα τα προαναφερόμενα σημεία. Ενδεικτικά συνέλεξε 365 κιλά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, 5 τόνους πλαστικά καπάκια και δεκάδες κιλά λαμπτήρες, μπαταρίες κ.α.
•Επισκέφτηκε 4 Σχολεία όπου ενημέρωσε εκατοντάδες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και παρέλαβε τα ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους.
Το 2019 το Κινητό Πράσινο Σημείο:
•Επισκέπτεται όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής που διαθέτουν Γωνιά Ανακύκλωσης και καφέ κάδο συλλογής οργανικών για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη χρήση τους εστιάζοντας ιδιαίτερα στους επαγγελματίες (σούπερ μάρκετ, μανάβικα, μαγειρεία),πέριξ των σημείων αυτών.
•Κάθε Πέμπτη 12:00-14:00 βρίσκεται στο προαύλιο ΕΡΤ στο πλαίσιο της Δράσης Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ – Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΣυμμΕΡΤεχω», που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2018.
•Πραγματοποίησε  ήδη επισκέψεις σε δύο Σχολεία όπου ενημέρωσε  μαθητές και δάσκαλους.
 kps 2019 2

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software