Τηλ. κέντρο 213-20.04.500 | ΚΕΠ Μεσογείων 419 – Tηλ. 213-20.08.300 e-mail: d.agparaskevis-attikis@kep.gov.gr

greek flag english

espa 2014 2020
  • Αρχική
  • Ενημέρωση
  • ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Δήμου
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

sp 10 9 18 7Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 10/9 η πρώτη Συνέλευση κατοίκων της πολεοδομικής ενότητας-τετράγωνου μεταξύ των οδών Νεαπόλεως, Ελ. Βενιζέλου και Λ. Κατσώνη του Τσακού Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τη συζήτηση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος άνοιξε ο Δήμαρχος ο οποίος ενημερώνοντας τους πολίτες για τους στόχους και τις διαδικασίες της εφαρμογής του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες, τόνισε: «Σας καλέσαμε εδώ για να κάνουμε μαζί σας ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν. Από τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας προς τη Δημοτική αρχή θα περάσουμε στη ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για τον Δήμο ΑΠΟΦΑΣΗ σας για το που και πως θα διατεθούν 150.000 ευρώ ή περισσότερα για έργα στη γειτονιά σας, τα οποία εσείς οι ίδιοι θα επιλέξετε και τα οποία θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019». 
Στη συνέχεια οι κάτοικοι έθεσαν ερωτήματα που απαντήθηκαν από το Δήμαρχο, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της γειτονιάς τους και κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις για έργα (ανάπλαση πάρκου οδών Βενιζέλου και Ν. Ζέρβα, ανάπλαση πάρκου οδού Νεαπόλεως, διαμόρφωση χώρου οδών Επτανήσου και Νεαπόλεως, ανάπλαση οδού Ησιόδου κ.α). 
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης οι κάτοικοι συγκρότησαν εξαμελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συντονίσει τη Δημόσια διαβούλευση και τις διαδικασίες έως και τη λήψη της τελικής απόφασης με τις προτάσεις των Δημοτών που θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συζήτηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Κονταξής, Μ. Κοντοπούλου, Παν. Γκόνης και Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρ. Δημητρίου-Καβρουδάκη Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Τερψ. Γκιόκα Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Κασαπίδης, ο Πρόεδρος και μέλη ΔΣ του Συλλόγου κατοίκων Τσακού όπως και πολλοί κάτοικοι. 
 sp 10 9 18 6

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.

ΠΟΛΙΤΕΣ

ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Επικοινωνία με το δήμο

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 415-417 Τ.Κ.15343 Αγία Παρασκευή
Τηλ. Κέντρο: 213 2004500/501/508
Κεντρικό FAX: 2132004531
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τον αναλυτικό τηλεφωνικό κατάλογο των υπηρεσιών του Δήμου πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software