ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 3/8-ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ

pyrofylaxi Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει  ότι σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου κάθε πρόσβαση στον Υμηττό θα παραμείνει κλειστή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, λόγω των καιρικών συνθηκών και της κατάστασης υψηλού κινδύνου επιπέδου 4.
Ο Δήμος μας, όπως κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ενεργοποιηθεί με ετοιμότητα στο ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενισχυμένη από τους εποχιακούς υπαλλήλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και εργάτες   φύλαξης του βουνού, βρίσκεται σε επιφυλακή και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συγκεκριμένα υπάρχει παρουσία προσωπικού επιτήρησης  στα καίρια σημεία Τρίστρατο (σύνορα με Χολαργό), Μοναστήρι  Άι Γιάννη (όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας προς το βουνό τις βράδυνες ώρες όλο το χρόνο) και λόφος Τσακού με βάρδιες όλη τη μέρα, ενώ γίνονται συχνές περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας.  Επίσης, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου είναι σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ υπάρχει παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην έξοδο των οδών Γραβιάς και Χλόης προς την Αττική οδό στον Αι Γιάννη.
Συνοπτικά τα μέτρα πυρασφάλειας που έχει ορίσει η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τον Υμηττό είναι τα εξής:
•Σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως  επιπέδου συναγερμού υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο του  λόφου Τσάκου.
•Σε επίπεδα συναγερμού  3 και 4  υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο στην θέση  Τρίστρατο  στα σύνορα με τον Χολαργό σε συνεργασία με την πυρασφάλεια του Δήμου Παπάγου- Χολαργού, ενώ  τα Πυροσβεστικά οχήματα περιπολούν στην περιοχή γύρω από τον Υμηττό στα όρια του Δήμου μας καθώς και στον λόφο Τσακού.
•Σε επίπεδο συναγερμού  4,  με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής μετά από αίτημα του Δήμου μας,  επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ απαγόρευση κυκλοφορίας από το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του  Κυνηγού προς τον Υμηττό καθώς και στην είσοδο στην συμβολή των οδών Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους. 
•Γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί χώρων από πευκοβελόνες, σκουπίδια και ξερά χόρτα σε περιοχές γύρω από το μοναστήρι Άγιου Ιωάννη του Κυνηγού, σε δασικούς δρόμους, στα πάρκα οδών Νεαπολέως και Γραβιάς, στο προαύλιο του Νεκροταφείου, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό πάρκο  «Σταύρος Κώτσης», στο λόφο  Τσάκου και σε κάθε άλλο σημείο που χρειάζεται.
•Στην  ιστοσελίδα του Δήμου (www.agiaparaskevi.gr)  οι πολίτες μπορούν πατώντας στο σχετικό εικονίδιο να δουν τις καθημερινές προβλέψεις κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software