ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

kin k anakΤο 1ο παγκοσμίως «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα με τρίτο του σταθμό τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Λειτούργησε την εβδομάδα από 14/5/2018 έως 18/5/2018 στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής και από 21/5/2018 έως 25/5/2018 στην οδό Δερβενακίων (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου) στο Κοντόπευκο.
Την Τετάρτη 16/5/2018, 3η ημέρα λειτουργίας του Κινητού Κέντρου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ιωάννης Σιδέρης και πολλοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για να συμμετάσχουν στις δράσεις του. Την Τετάρτη 23/5/2018, ο Αντιδήμαρχος μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν την μηνιαία τους συνάντηση στο Κινητό Κέντρο, όπου τους έγινε και η σχετική παρουσίαση.
Καθημερινά το επισκέφτηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες, φορείς, ακόμη και ομάδες εταιρειών στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ενημερώθηκαν για την Πρόληψη, την Επαναχρησιμοποίηση και την Ανακύκλωση, ενώ μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο στο 2ο επίπεδο, εκπαιδεύονται, συνειδητοποιούν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ανακυκλώνουν και μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET, ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.
Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων, εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και αποτελώντας έτσι ένα μοναδικό παράδειγμα πράσινης και οικολογικής δράσης.
 
Δημ/ση : 29/5/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software