ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

klisthenisΟυσιαστική συζήτηση για το Νομοσχέδιο μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  «Κλεισθένης Ι» έγινε την Πέμπτη 17 Μαΐου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος εισηγούμενος το θέμα άσκησε κριτική στο Νομοσχέδιο τονίζοντας ότι χρειάζεται ουσιαστικές βελτιώσεις.
Το λόγο έλαβαν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και πολίτες.
Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με το Υπουργείο Εσωτερικών με το σκεπτικό ότι το Νομοσχέδιο δεν αποτελεί «βάση για συζήτηση».
Στην ψηφοφορία ο Δήμαρχος  έθεσε προς ψήφιση το ακόλουθο κείμενο:
«Το Δημοτικό  Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής εν όψει της πρόθεσης ψήφισης του Νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» στο τέλος Ιουνίου, θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν αρκετά σημεία που προκαλούν αντιθέσεις και δεν εξασφαλίζουν πολιτική και διοικητική σταθερότητα στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων είναι η διεκδίκηση πολλών βελτιωτικών αλλαγών τόσο εκλογικού όσο και νομοτεχνικού επιπέδου. Το εκλογικό σύστημα που ισχύει αδικεί κατάφορα παρατάξεις και δεν εκφράζει την ψήφο του εκλογικού σώματος.
Η ΚΕΔΕ που ψήφισε ομόφωνα την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής κριτικής άρθρο προς άρθρο του Νομοσχεδίου όπως και η ΕΝΠΕ έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για αυτές τις αλλαγές».
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ του διαλόγου ψήφισαν 12 Σύμβουλοι, υπέρ της απόσυρσης του Νομοσχεδίου 11 και υπέρ ψηφίσματος του Σωματείου εργαζομένων 4.

Δημ/ση : 21/5/2018