ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1 mai 18 aΤην Πρωτομαγιά τίμησε και γιόρτασε, για δεύτερη χρονιά, με μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 1/5 στο Πάρκο της οδού Νεαπόλεως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος που αναφέρθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το οκτάωρο την 1η Μαΐου 1886 στο Σικάγο και χαρακτήρισε την Πρωτομαγιά ημέρα τιμής και μνήμης για όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Αναφερόμενος  στα εργασιακά δικαιώματα που σήμερα πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόνισε πως η Δημοτική αρχή υπερασπίζεται την εργασία με δικαιώματα για όλους, στηρίζει τους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανανέωσε τις συμβάσεις εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, διεκδίκησε και πέτυχε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τους  πίνακες  επιτυχόντων των διαγωνισμών ετών 2008 και 2009 του ΑΣΕΠ καθώς και μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού του 2018  και βρίσκεται  στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας δίκαια αιτήματα τους. 
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στην εργατική Πρωτομαγιά και την Άνοιξη με τους Νάντια Καραγιάννη, Κώστα Σκόνδρα, Νίκο Καραγιάννη και Τάσο Κατοπόδη. Ο πολύς κόσμος  που συμμετείχε ανταποκρίθηκε τραγουδώντας μαζί με τους τραγουδιστές, χειροκροτώντας και χορεύοντας. Επίσης αρκετοί συμμετέχοντες κατασκεύασαν πρωτομαγιάτικα στεφάνια με λουλούδια που πρόσφερε κατάστημα της πόλης μας, o δε Σύλλογος Κρητών Αγ. Παρασκευής  έδωσε το δικό του ξεχωριστό «παρών» με παραδοσιακά κεράσματα για όλους.
Σημειώνουμε ότι στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ι. Σιδέρης και Σπ. Παπαγεωργίου, ο πρ. Δήμαρχος Βασ. Γιαννακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σωτ. Παπαμιχαήλ Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ που άνοιξε την εκδήλωση,  Στελ. Ψύλλα, Σπ. Γιώτσας και Αλ. Μουστόγιαννης  η Πρόεδρος του «Αργώ» Γ. Πίσπα, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Μ. Γριβέας και Κ. Μοσχονά, ο πρ. Δημ. Σύμβουλος Λ. Παπασταθόπουλος, τα μέλη ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Μ. Ριζκ, της Βιβλιοθήκης Δημ. Μπεθάνης και των Παιδικών Σταθμών Μπ. Σκόνδρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κρήτης Μ. Κρασσανάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ε. Βακαλοπούλου, η Α. Ακάσογλου από το Σύλλογο Κατοίκων Κοντοπεύκου, ο Β. Σαββίδης από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού, ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ (μπάσκετ γυναικών) Γ. Καράμπελας,  ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Βόλεϊ Θαν. Δημακόπουλος, ο  Διευθυντής Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας Αθ. Φαλούκας, η πρόεδρος της Κινημαστογραφικής Λέσχης Μ. Λεγάκη  κ.α.
 
Δημ/ση : 2/5/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software