ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

sfpy1Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής η 2η συνάντηση εκπροσώπων των Δημόσιων φορέων Ψυχικής Υγείας που καλύπτουν την περιοχή, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου. 
Η συνάντηση ξεκίνησε με  σύντομο χαιρετισμό τoυ Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και ακολούθησε συζήτηση με συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Πάνου Γκόνη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς: 
Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης-ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας,
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,
Κέντρο Ημέρας για το παιδί «Λιθαράκι»,
Διαδημοτικό (Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Αγίας Παρασκευής) Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ», 
Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.Α «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αγία Παρασκευή , 
Κέντρο Ημέρας Αγίας Παρασκευής της Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας- ΕΠΑΨΥ, καθώς και από την  
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Σκοπός της πρωτοβουλίας και των συναντήσεων είναι η διασύνδεση, η συνεργασία και ο συντονισμός φορέων Ψυχικής Υγείας που δραστηριοποιούνται  στην περιοχή μας σε θέματα υποστήριξης της Σχολικής κοινότητας (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς) και τα οποία εποπτεύονται από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων. Η θετική ανταπόκριση των φορέων που εκφράστηκε στις δύο συναντήσεις ενισχύει τις δυνατότητες καλύτερης αξιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της υλοποίησης εξειδικευμένων δράσεων και προγραμμάτων υποστήριξης παιδιών , γονέων και εκπαιδευτικών. 
Σύντομα η Αντιδημαρχία Παιδείας θα είναι σε θέση να ενημερώσει λεπτομερώς τη Σχολική κοινότητα για τις Δομές Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τις υπηρεσίες που κάθε μια παρέχει όπως και τα προγράμματα που υλοποιούνται και αφορούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 
 
Δημ/ση : 15/2/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software