ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ «ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»

| Νέα του Δήμου
kremastres d h 20 12 17Τα εγκαίνια της έκθεσης  «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας»,  όπως τιτλοφορείται το  έργο-πρότζεκτ Κοινωνικής Τέχνης της εικαστικού και θεωρητικού τέχνης Ελένης Πολυχρονάτου, έγιναν την Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου στο «Πέτρινο»  του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου «Στ.Κώτσης».
Το project έχει σκοπό τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων, υλοποιημένο με ένα λειτουργικό τρόπο, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εμπνέοντας σε αυτόν και την κοινωνία το πνεύμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανταλλαγής, που τόσο έντονα αναδεικνύεται στη σημερινή πραγματικότητα.
Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 27 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10.00πμ - 8.00μμ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό,  οι καλλιτέχνες Τάκης Κοζόκος, Βάλλυ Νομίδου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ελλη Βέλλιου, Παναγιώτης Μπρέντας, Στέλλα Παπαθανασίου, Ριχάρδος Φώσκολος, Μαρία Μεθυμάκη, Όμηρος Κοσμίδης, Μάρω Κουρή, Τόμυ Ιβάνωφ και Ελένη Πολυχρονάτου, παρουσιάζουν δώδεκα (12) έργα -διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου.
Στην έκθεση που εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Παν. Γκόνης, η Δημ.  Σύμβουλος Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, το μέλος Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παν. Παναγάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Β.  Κουτσογιάννη, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μιρ. Λεγάκη κ.α.
Τα δώδεκα (12)  έργα μετά από την έκθεσή τους, θα τοποθετηθούν από τις 28 Δεκεμβρίου 2017 σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δημ/ση : 21/12/2017