ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ»

| Νέα του Δήμου
padopΜια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας και Στρατιωτικές Δαπάνες», ενταγμένη στο πλαίσιο της δεκαήμερης Παγκόσμιας Εκστρατείας για την μείωση των στρατιωτικών δαπανών (18-28 Απριλίου 2017), διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), το Σάββατο 22/4, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πάνος Τριγάζης, Οικονομολόγος ,Πρόεδρος  του ΠΑΔΟΠ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Διεθνούς Εκστρατείας για μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες,  οι οποίες, σε μια περίοδο βαθιάς διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έχουν εκτοξευθεί πάνω από τα επίπεδα του ψυχρού πολέμου και το 2015  ανήλθαν παγκοσμίως σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως, αφαιρώντας πόρους ζωτικής σημασίας από τους λαούς και τις κοινωνίες. Όπως επισήμανε ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας μας οφείλεται στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες των τελευταίων δεκαετιών, ενώ η απόφαση για αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στο 2% του ΑΕΠ δεν υπηρετεί το όραμα μιας ειρηνικής και ευημερούσας Ευρώπης. 
Παρεμβάσεις έκαναν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, η βουλευτής Β΄Αθήνας Χαρά Καφαντάρη και η Όλια Νικηφορίδη αδελφή του πρώτου μάρτυρα του αντιπυρηνικού κινήματος Νίκου Νικηφορίδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στη Θεσσαλονίκη στα 22 χρόνια του στις 5.3.1951 με την κατηγορία ότι διακινούσε την Έκκληση Ειρήνης της Στοκχόλμης.
Παραβρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Θεοχάρη, o Αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτ. Παπαπιχαήλ, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και Σοφ. Αϊδίνη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Κασαπίδης κ.α.
 
Δημ/ση : 25/4/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software