ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ»

horodia mikisΗ Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής (διεύθυνση Χρ. Κουτσονίκας) συμμετείχε σε μια ιστορική συναυλία αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», η οποία παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσιάστηκαν μερικά από τα αριστουργηματικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη από 10 χορωδίες με 300 χορωδούς, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. 
Στη συναυλία παρουσιάστηκαν τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιος, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διεύθυνε το έργο. Τα κείμενα για την παράσταση έγραψε ο βραβευμένος συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Μπλάνας και τα ερμηνευσαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της  Σοφίας Σπυράτου. Συμμετείχαν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός
horodia mikis 2Παρόντες στο Μέγαρο ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε και σύντομη συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος  Σωτ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και πολλοί Αγιοπαρασκευϊώτες.
 
Η συναυλία θα παρουσιαστεί και σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ
 
 
Δημ/ση : 7/2/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software